Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед, мача за Суперкупата на Европа, стадион "Филип II" (Скопие, Македония), съдия Джанлука Роки (Италия), днес от 21:45 часа наше време, на живо в Gol.bg

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Касия, Лука
Защитници: Карвахал, Валехо, Рамос, Варан, Начо, Марсело, Тео, Ашраф
Халфове: Кроос, Модрич, Каземиро, Йоренте, Асенсио, Иско, Ковачич, Себайос
Нападатели: Роналдо, Бейл, Бензема, Васкес, Майорал

Контузени: няма
Наказани: няма

Групата на Манчестър Юнайтед

Вратари: Де Хеа, Ромеро
Защитници: Линдельоф, Смолинг, Валенсия, Дармиан, Туанзебе, Блинд
Халфове: Погба, Мата, Лингард, Карик, Перейра, Ерера, Мхитарян, Фелайни, Матич
Нападатели: Лукаку, Марсиал, Рашфорд

Контузени: Шоу, Йънг, Рохо
Наказани: Джоунс, Байи

Прогнозата на Gol.bg:

Най-добрите два отбора в Европа за миналия сезон се срещат в задочен спор за №1 на континента. Победителят в Шампионската лига Реал Мадрид се изправя срещу спечелилия Лига Европа Манчестър Юнайтед на стадион "Филип II" в македонската столица Скопие.

Еуфорията около мача и очакванията за голям мач са огромни, макар това да е първи официален мач и за двата гранда, които тепърва ще навлизат във форма след лятната подготовка. Претендентите за трофея имаха главна репетиция по време на турнира "Интернешънъл Чемпиънс Къп" в Санта Клара, САЩ.

В редовното време двубоят завърши при равенство 1:1 след голове на Лингард за Юнайтед и Каземиро от дузпа за Реал. Последваха скандални изпълнения на дузпи, при които седем играчи от двата отбора пропуснаха и в крайна сметка "червените дяволи" спечелиха с 2:1.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRealMadrid%2Fvideos%2F10151345031734953%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Треньорът на Реал Зинедин Зидан е на тръни, след като неговата команда не спечели нито един от четирите приятелски мача по време на подготовката. Зизу заведе в Скопие най-добрия си състав, начело с мегазвездата Кристиано Роналдо.

Първоначално се очакваше португалецът да пропусне двубоя, тъй като имаше по-малко време за подготовка заради участието си с националния отбор в турнира за Купата на Конфедерациите в края на юни. Роналдо обаче е на линия, макар да не е сигурно, че Зидан ще рискува с пускането му в титулярния състав. Това може да е единственият компромис на френския наставник, всички останали звезди се очакват да започнат мача.

При Юнайтед има сериозни проблеми в защита. Наказани за двубоя са Ерик Байи и Фил Джоунс, а младокът Тимъти Фосу-Менса не е в групата, тъй като в най-скоро време ще бъде преотстъпен под наем в друг отбор. За капак Люк Шоу, Маркос Рохо и Ашли Йънг са контузени и също няма да участват в двубоя. Мениджърът Жозе Моуриньо сподели, че последното ново попълнение в тима - коравият дефанзивен халф Неманя Матич, не е готов за цял мач и едва ли ще започне в стартовите 11.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmanchesterunited%2Fvideos%2F10155017583582746%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

В средата на терена и в предни позиции Моуриньо ще разполага с най-добрите си футболисти като Погба, Мхитарян, Марсиал, Рашфорд и най-скъпото лятно попълнение Ромелу Лукаку.

Съревнованието между Реал и Юнайтед датира вече 60 години, но двата отбора са се срещали в турнирите само 10 пъти. В тях "белите" имат предимство с 4 победи, 4 равенства и 2 загуби.

Последният сблъсък бе през сезон 2012/13 в Шампионската лига, когато на 1/16-финалите първия двубой на "Бернабеу" завърши 1:1, a след триумф 2:1 на "Олд Трафорд" Кралския клуб продължи напред, но впоследствие бе сразен от Борусия Дортмунд на полуфинал.

Сега се очертава напечен и крайно непредвидим мач. Трудно е да се определи фаворит, нищо чудно отново да няма победител в редовното време и най-вероятно с голове и в двете врати.

Резултат: 2:2

<div style="position:relative;height:0;padding-bottom:56.25%"><iframe src="https://www.youtube.com/embed/zFDclsO9NTs?ecver=2" width="640" height="360" frameborder="0" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" allowfullscreen></iframe></div>