Бразилия - Хърватия, първи мач от Група А на Световното първенство. Стадион "Арена де Сао Пауло", начало 23.00 часа.

Бразилия:

Вратари: Джеферсон, Жулио Сезар, Виктор
Защитници: Дани Алвеш, Тиаго Силва, Давид Луис, Марсело, Данте, Максуел, Майкон
Полузащитници: Енрике, Фернандиньо, Рамирес, Ернанеш, Оскар, Вилиан, Луис Густаво, Паулиньо, Бернард
Нападатели: Фред, Неймар, Хълк, Жо

Хърватия:
Вратари: Стипе Плетикоса, Даниел Субашич, Оливер Зеленика
Защитници: Дарио Сърна, Ведран Чорлука, Даниел Пранич, Деян Ловрен, Домагой Вида, Гордон Шилденфелд, Шиме Врсалко
Полузащитници: Лука Модрич, Иван Ракитич, Огнйен Вукойевич, Иван Перишич, Матео Ковачич, Самир, Марсело Брозович, Иван Мочинич
Нападатели: Ивица Олич, Едуардо, Марио Манджукич, Никица Йелавич, Анте Ребич

Наказан: Манджукич
Контузен: Пранич

ПРОГНОЗА: Бразилия открива световното първенство като ще изиграе дебютния мач на турнира срещу Хърватия.

Очаквано Селесао е абсолютният фаворит за победа в този мач, а според мнозина е фаворит и за спечелване на световната титла. Освен че е домакин, тимът на Луиш Фелипе Сколари се намира в много добра форма.

Макар да не впечатли във всичките си контроли, Бразилия записа 9 поредни победи. В тях отбеляза 30 гола и допусна само два. В последните си 21 мача Бразилия има само една загуба - от Швейцария през миналото лято. Като домакин обаче Бразилия няма загуба вече в 37 поредни мача и за последно отстъпи от Парагвай през 2002 година.

Хърватия обаче също се намира в добра форма и след като Нико Ковач пое отбора има 5 мача без загуба, от които спечели три победи и завърши на два пъти наравно.

По традиция мачовете от откриването са по-различни от останалите и се отличават с по-затворена игра и малко голове. В 8 от последните 12 мача на откриването е имало 1 или по-малко голове.

Благодарение на това често са се случвали изненади и фаворитът не е успявал да победи. Традицията обаче показва и друго - домакинът никога не е губил първите си мачове. В 20 мача домакините са записали 14 победи и 6 равенства.

Директните мачове между тези два отбора затвърждават очакванията за затворен мач. През 2005 година в контрола в Сплит мачът завърши наравно 1:1, а през 2006 година Бразилия победи с 1:0 на Мондиала.

Така и днес по всяка вероятност ни очаква оспорван мач без много голови положения, като халфовата линия на Хърватите с Лука Модрич и Иван Ракитич би трябвало да даде сериозен отпор на тази на бразилците. Добрата защита на Селесао и наказанието на основния голмайстор на Хърватия Марио Манджукич обаче намаляват шансовете за гол на Хърватия. Затова залагаме за минимална победа на домакините.

Резултат: 1:0

Познай резултатите от мачовете на Мондиал 2014 и спечели страхотни награди от Gol.bg

Арена де Сао Пауло

Прочети още на: http://worldcup2014.gol.bg/svetovno-2014/2014-06-11/stadioni-braziliya-2014

Арена де Сао Пауло

Прочети още на: http://worldcup2014.gol.bg/svetovno-2014/2014-06-11/stadioni-braziliya-2014

А