Колумбия - Гърция, двубой от Група "D" на Мондиала, стадион "Говернадор Магаляеш Пинто", Бело Хоризонте, 19:00 часа българско време. Пряко в Gol.bg.

Групата на Колумбия за мача:

Вратари: Давид Оспина, Камило Варгас, Фарид Мондрагон

Защитници: Кристиян Сапата, Марио Йепес, Сантяго Ариас, Пабло Армеро, Едер Балатан, Хуан Сунига, Карлос Валдес

Полузащитници: Карлос Карбонеро, Карлос Санчес, Абел Агияр, Хамес Родригес, Хуан Куадрадо, Виктор Ибарбо, Алехандро Мехия, Хуан Куинтеро

Нападатели: Теофило Гутиерес, Карлос Бака, Адриан Рамос, Джаксън Мартинес

Контузени: Радамел Фалкао, Едвин Валенсия
Наказан: Фреди Гуарин

Групата на Гърция за мача:

Вратари: Орестис Карнезис, Панайотис Гликос, Стефанос Капино

Защитници: Янис Маниатис, Йоргос Цавелас, Костас Манолас, Вангелис Морас, Лукас Винтра, Василис Торосидис, Сократис Папастатопулос, Хосе Холебас

Полузащитници: Александрос Циолис, Панайотис Коне, Йоргос Карагунис, Лазарос Христодолопулос, Янис Фетфацидис, Костас Кацуранис, Андреас Самарис, Панайотис Тахтцидис

Нападатели: Йоргос Самарас, Костас Митроглу, Димитрис Салпингидис, Теофанис Гекас

Контузени: Кирякос Пападопулос

Прогноза на Gol.bg;
Колумбийците получиха жесток удар малко преди старта на Мондиала, след като стана ясно, че голямата звезда в атаката на тима Радамел Фалкао няма да може да играе на световните финали, тъй като му трябва още време, за да се възстанови от тежката си травма.

Едвин Валенсия също не е в състава на колумбийците, като той е втория ключов играч, на който няма да може да разчита Хосе Пекерман Освен това Фреди Гуарин е наказан за този мач. Вероятно нападателят на Севиля Карлос Бака ще води атаката на тима, а зад него ще действа Теофило Гутиерес, като по всяка вероятност колумбийците ще използват схема 4-4-2.

Джаксън Мартинес пък ще седне на пейката по всяка вероятност, още повече, че се появиха слухове за конфликт между него и националния селекционер.

Гърците ще разчитат най-вече на защитата си, след като "Елините" допуснаха само 4 гола за всичките си 10 квалификации по пътя към световните финали.

Има сериозна вероятност еврошампионът от 2004 година да започне със схема 4-5-1, но и 4-3-3 изглежда вариант пред Фернандо Сантош.

За гърците аут е Кирякос Пападопулос от Шалке, който се контузи преди турнира, но като цяло всички други основни играчи са повикани за Мондиала.

Гърция е загубила пет от шестте си мача на световни първенства, като е спечелила само срещу Нигерия през 2010 година. В това отношение "Елините" имат второто най-лошо представяне в турнира с 83,3 % загуби след Салвадор, който има 6 загуби от 6 мача и има 100% актив в този аспект.

Освен това гърците не са успели да отбележат гол в пет от шестте си мача на световни финали, като страната вкара само срещу Нигерия при единствения си успех.

Все пак утешаващото е, че Фернандо Сантош е загубил само 3 от 26-те си официални мача начело на Гърция. Доста интересно е пък да се отбележи, че Колумбия има повече удари в противниковите врати, отколкото всеки друг отбор от квалификациите в зона Южна Америка - цели 99.

Двата тима са се срещали само веднъж и то в приятелски мач. Това стана при подготовката за САЩ 94, когато колумбийците надделяха с 2:0 над противника.

Нашата прогноза за този мач е равенство с по едно попадение.

Резултат: Колумбия - Гърция 1:1