Япония - Колумбия, двубой от Група "C" на Мондила, стадион "Арена Пантанал", Куяба, 23:00 часа българско време, пряко в Gol.bg.

Групата на Япония за мача:

Вратари: Еижи Кавашима, Шусаку Нишикава, Шуиши Гонда

Защитници: Атцуто Учида, Гьотоку Сакаи, Юто Нагатомо, Масато Моришиге, Ясуюки Коно, Масашико Иноха, Хироко Сакаи, Мая Йошида

Полузащитници: Ясухито Ендо, Тошихиро Аояма, Хотару Ямагучи, Макото Хасебе, Кейсуке Хонда, Шинджи Кагава

Нападатели: Хироши Киотаке, Шинджи Оказаки, Йоичиро Какитани, Йошито Окубо, Юя Осако, Манабу Саито

Групата на Колумбия за мача:

Вратари: Давид Оспина, Камило Варгас, Фарид Мондрагон

Защитници: Кристиян Сапата, Марио Йепес, Сантяго Ариас, Пабло Армеро, Едер Балатан, Хуан Сунига, Карлос Валдес

Полузащитници: Фреди Гуарин, Карлос Карбонеро, Карлос Санчес, Абел Агияр, Хамес Родригес, Хуан Куадрадо, Виктор Ибарбо, Алехандро Мехия, Хуан Куинтеро

Нападатели: Теофило Гутиерес, Адриан Рамос, Джаксън Мартинесака, Kaрлос Бакa

Прогноза на Gol.bg:
Япония е на прага да бъде елиминирана, като неприятното в случая е, че нещата вече не зависят от "Самураите". Те трябва да се надяват, че Гърция ще постигне успех над Кот Д'Ивоар в другия мач. В такъв случай ще трябва и победа за азиатците в днешния мач, за да преминат груповата фаза.

При ситуация в която обаче "Елините" врътнат реми със "Слоновете", тогава Япония ще трябва да победи Колумбия с два гола разлика, което изобщо няма да е лесно.

Южноамериканците се представят феноменално на турнира до момента, като страната достигна до първо класиране на директни елиминации от цели 24 години насам.

Има обаче вероятност Хосе Пекерман да направи промени в състава си днес, за да даде почивка на основните си играчи. Говори се, че Фреди Гуарин, Адриан Рамос или Джаксън Мартинес могат да започнат в титулярния състав.

Това ще бъде третият мач между двата отбора. Японците обаче до момента не са побеждавали южноамерикански отбор на световни финали.

Азиатците дори не са успели да отбележат попадение срещу Колумбия в предишните си два мача, докато южноамериканците са успели да спечелят единствения си сблъсък срещу отбор от Азия на Мондиал през 1990 година, когато страната надви ОАЕ с 2:0.

Хамес пък бележи в последните четири мача на родината си, като е вторият колумбиец вкарал в поредни мачове от Мондиал след Адолфо Валенсия, който го направи през 1994 година.

Нашата прогноза е нова победа за Колумбия, този път с два гола.

Резултат: Япония - Колумбия 0:2

Прогнозирайте мачовете от световното първенство и спечелете страхотни награди