Бразилия - Холандия, мач за 3-4 място на Мондиал 2014, начало 23.00 часа, пряко по Gol.bg.

Бразилия стигна до срещата за бронзовите медали, след като спечели група "А", където победи Хърватия и Камерун и извъртя равенство с Мексико. След това "селесао" отстрани Чили на 1/8 финал с дузпи. На 1/4 финалите Бразилия се справи с Колумбия, но след това записа разгромна загуба от Германия.

"Лалетата" от своя страна се справиха с Испания, Австралия, Чили, Мексико и Коста Рика след изпълнение на дузпи, но на полуфиналите паднаха от Аржентина също след наказателни удари.

Състави:

ХОЛАНДИЯ:

Вратари: Яспер Силесен, Мишел Ворм, Тим Крул

Защитници: Рон Влаар, Стефан де Врай, Бруно Мартенс Инди, Дарил Янмаат, Пол Верхаех, Жоел Велтман, Теренс Конголо

Халфове: Дейли Блинд, Найджъл де Йонг, Джонатан де Гузман, Уесли Снайдер, Жорди Класи, Лирой Фер, Джорджинио Вийналдум, Мемфис Депай

Нападатели: Робин ван Перси, Ариен Робен, Дирк Каут, Джермейн Ленс, Клаас-Ян Хунтелаар

БРАЗИЛИЯ:

Вратари: Джеферсон, Жулио Сезар, Виктор

Защитници: Дани Алвеш, Давид Луис, Марсело, Данте, Максуел, Майкон

Полузащитници: Луис Густаво, Енрике, Фернандиньо, Рамирес, Ернанеш, Оскар, Вилиан, Паулиньо, Бернард

Нападатели: Фред, Хълк, Жо

Контузен: Неймар

Прогноза: Срещата за 3-4 място е може би една от най-безсмислените на всички Мондиали, но поне в тези мачове падам много голове и се получава шоу за публиката.

Във всеки от последните девет сблъсъка за бронзовите медали на световни финали са се отбелязали поне 3 гола, а в шест от последните осем са се нанизали дори над 3,5 попадения.

Именно това е и най-логичната прогноза за любителине на залаганията - да има над 3.5 гола в този двубой. Холания и Бразилия са представители на атаката и със сигурност ще създадат зрелище с попадения за феновете.

Победата е задължителна за "кариоките", за да "измият" поне отчасти срама от погрома от Германия с 1:7. Звездата на Бразилия Неймар е аут и от този мач, но добрата новина за Луиш Фелипе Сколари е завръщането след наказание на Тиаго Силва в защита.

Именно отбраната бе трагична срещу Германия и понесе множество критики. Бруно Мартинс Инди ще отпадне от титулярите на Холандия, след разочароващите 45 минути срещу Аржентина.

Всички останали "лалета" са готови да се появят сред титулярите. Европейците обаче имаха един ден по-малко за възстановяване, а освен това играха и продължения срещу Аржентина, което със сигурност им се е отразило негативно.

Луис ван Гаал обаче обяви, че Холандия ще играе за победата, тъй като това е последната среща на Ван Гаал начело на "лалетата".

Специалистът най-вероятно ще даде шанс на повечето си резервни играчи, а и част от титулярите, като Перси, Де Йонг и Снайдер, са с различни контузии и едва ли ще започнат срещата.

Подвеждащо ще е да се правят каквито и да е сериозни анализи за този мач, тъй като "битката" за бронзовите медали по-скоро е била винаги шоу-среща, отколкото истинска битка.

Двата отбора са се срещали четири пъти на световни финали, като имат по две победи. Бразилия отстранява "лалетата" през 1994 (четвъртфинал) и 1998 (полуфинал, след изпълнение на дузпи), докато европейците побеждават през 1974 (полуфинална група) и 2010 (четвъртфинал). Прогнозираме много голове и победа за Бразилия.

Резултат: Бразилия - Холандия 3:2