Норвегия - България, европейска квалификация от Група "Н" за Евро 2016, стадион "Улеваал", Oсло. 21:45 часа българско време.

Вероятни състави:

Норвегия: Ниланд, Форен, Линес, Тетей, Скейелбред, Нордвейт, Елабделай, Дели, Елиуноси, Йохансен, Кинг

България: Владо Стоянов, Йордан Минев, Апостол Попов, Николай Бодуров, Петър Занев, Светослав Дяков, Владимир Гаджев, Станислав Манолев, Михаил Александров, Ивелин Попов, Венци Христов

Контузени: Гъргоров, Иванов (България), Хансен, Хьоли, Хаугер, Хенриксен, Бериша, Абделайе, Сьодерлунг (Норвегия)

Прогноза на Gol.bg:
Този мач е изключително важен за нашите национали. Именно Норвегия е основният ни съперник за третото място в групата и ако днес победим, тогава шансовете ни да играем на Евро 2016 ще се увеличат драстично.

Към днешна дата "Трикольорите" заемат 3-ото място в групата с актив от 3 точки след първите два мача, като норвежците също имат толкова точки. 

Скандинавците до момента имат същите показатели като нашите - победа и загуба. Те загубиха в Осло от Италия с 0:2 в първия си мач, но след това постигнаха класическа победа с 3:0 при визитата си на Малта.

На хартия домакините са фаворизирани, но всъщност нашите момчета могат да сътворят една хубава продукция и да стигнат до победа.

По този начин отборът ще се реваншира по най-добрия начин за бездушната игра срещу Хърватия при загубата с 0:1 в последната евроквалификация.

Норвегия няма нито един изявен футболист в състава си, като нашите ще трябва да внимават най-вече за нападателя Джошуа Кинг, който защитава цветовете на Блекбърн Роувърс. 

Има вероятност и 15-годишният Мартин Одегаард да направи официален дебют за родината си днес. 

Положителното е, че гостите са без контузените Хансен, Хьоли, Хаугер, Хенриксен, Бериша, Абделайе и Сьодерлунг . Доста интересно е да се отбележи, че отсъстващия от групата на Норвегия заради контузия нападател Сьодерлунд преди години бе на проби в Ботев Повдив, когато отборът бе препълнен с италиански анонимници,  но в крайна сметка не се стигна до договор.

За нашите аут са контузените Гъргоров и Иванов, докато всички други играчи са на линия. Любо Пенев обаче ще направи със сигурност поне 3-4 промени в състава си, като Венци Христов и Мишо Александров са кандидати за титулярно място. Има голяма вероятност да има и промени в защитата, като Данчо Христов може да получи възможност да излезе титуляр.

Последният сблъсък между България и Норвегия датира от 2001 година, когато скандинавците ни победиха в контролна среща с 2:1. 

България обаче е записала две победи от пет мача срещу този противник в двубоите от 1970 година до момента. 

Нашата прогноза за този мач е успех с два гола за "Трикольорите".

Резултат: Норвегия - България 0:2