Левски – Хасково, „А“ група, 23-ти кръг, ст.: „Георги Аспарухов“, София, начало: 17:45 ч.

Групата на Левски:

Вратари: Пламен Илиев, Боян Йоргачевич

Защитници: Борислав Стойчев, Емил Нину, Сашо Александров, Мики Орачев;

Халфове: Роман Прохазка, Стефан Велев, Владимир Гаджев, Радослав Цонев, Борислав Цонев, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Луис Педро, Либан Абди, Антонио Аниете;

Нападатели: Валери Домовчийски, Лукаш Гикевич.

Прогноза на Gol.bg:

Левски ще изиграе първия си мач във втората шестица на „А“ група. „Сините“ посрещат на стадион „Георги Аспарухов“ аутсайдера в първенството Хасково и са абсолютни фаворити за 3-те точки.

Стойчо Стоев не може да разчита на двама от защитниците си – Аймен Белаид и Веселин Минев, които са контузени, но това едва ли ще окаже някакво влияние на крайния изход на срещата.

От началото на пролетта двата отбора вече изиграха три мача помежду си. Преди разделянето на „А“ група столичани се наложиха у дома с категоричното 8:0, а за Купата на България биха с 3:0 на свой терена и стигнаха до миролюбиво равенство 1:1 в града на Богородица.

Наставникът на Хасково Емил Велев подаде оставка през седмицата след 1:5 от Славия и в днешния мач отборът ще бъде воден от нападателя им и бивш голмайстор на Левски Емил Ангелов. Това ще е треньорски дебют за Бабангида, но той едва ли го що запомни с добро.

Младият специалист няма да може да разчита на Бейсим Бейсим и Тейнур Марем, които са с травми, а Педро Еужение се прибра по спешност в Португалия по семейни причини. Очаква се титуляр за гостите да започне юношата на ЦСКА Григор Долапчиев.

Мотивацията на футболистите на Левски със сигурност няма да е голяма в мача, като по-интересното от крайния резултат, е въпросът колко феновете ще се съберат на „Герена“.

Привържениците стартираха кампания в социалните мрежи, с която подканват на всеки домакински мач във втората шестица да има публика от 10 хил. души. Много хора заявиха присъствие, но дали това ще стане, ще разберем в 17:45 ч.

Двубоят може да проследите на живо в Gol.bg.

Прогноза: Левски – Хасково 4:0