Барселона - Алмерия, среща от 30-ия кръг на испанската Примера дивисион, стадион "Ноу Камп". 21:00 часа българско време.

Ето и групата на Барселона за мача: 

Вратари: Браво, Тер Стеген

Защитници: Пике, Матийо, Алвеш, Монтоя, Адриано, Бартра, Вермаелен

Полузащитници: Сержи Роберто, Шави, Иниеста, Рафиня Алкантара, Ракитич, Maсчерано

Нападатели: Меси, Суарес, Неймар, Педро

Контузени: Няма
Наказани: Бускетс

Прогноза на Gol.bg:
Треньорът на каталунците Луис Енрике ще разполага днес с почти оптимален състав, след като Масчерано се завръща в групата след наказание, а контузените Вермаелен и Алба също попаднаха сред неговите избранници. Бускетс е единтвеният отсъстващ, след като си изкара червен картон срещу Селта.

Мачът днес ще бъде по-специален за новия треньор на Алмерия Серхи Баруан, който пое тима преди два дни. Той ще дебютира именно срещу отбора в който прекара почти цялата си кариера.

Баруан е бивш ляв бек на каталунците и юноша на отбора, като изкара в тима 9 години, в мъжкия състав, в периода между 1993 и 2002 година преди да премине в Атлетико Мадрид.

Домакините са спечелили последните си 5 мача срещу този противник на "Ноу Камп", като за тях са отбелязали цели 15 гола и са допуснали само 2 попадения.

Алмерия няма до момента победа над противника си в официален мач, като статистиката в сблъсъците между тези два отбора е следната - 11 победи за Барса и 2 равенства в мачовете от лигата и Купата на края.

На Лео Меси му върви много срещу този противник и той е реализирал 9 гола в последните си 6 срещи с Алмерия в Примера дивисион, макар че пропусна да отбележи в последния сблъсък.

Формата на домакините е просто прекрасна и те имат само победи в последните си 5 мача от всички турнири, докато Алмерия се намира в трагична форма с 2 ремита и 3 загуби в същия брой срещи.

Нашата прогноза за този мач е успех с 4:1 за домакините.

Резултат: Барселона - Алмерия 4:1