Берое – ЦСКА, мач от 28-ия кръг на „А“ група, начало: 18:00 часа, стадион „Берое“, Стара Загора, на живо в Gol.bg

Групата на ЦСКА за мача:

Вратари: Якуб Дивиш, Анатоли Господинов

Защитници: Венцислав Василев, Апостол Попов, Марин Оршулич, Александър Тунчев, Кристиан Супусепа, Юлиан Чапаев, Денис Причиненко, Пламен Крачунов, Тончи Кукоч

Халфове: Стивън Сънди, Марио Бъркляча, Тони Силва, Неманя Милисавлевич, Жуан Фелипе, Иван Стоянов, Александър Аспарухов

Нападател: Стефан Николич

Прогноза на Gol.bg:

Голямата новина в лагера на ЦСКА безспорно е завръщането на Любослав Пенев начело на отбора. Това несъмнено ще даде импулс в играта на „червените“, а феновете са ентусиазирани от неговото назначаване.

Легендата работи с футболистите само от няколко дни, което е твърде малко време да направи кой знае какви промени, но присъствието му няма как да не се усети. ЦСКА няма победа и вкаран гол в последните си 8 мача и това е най-лошата серия в богатата история на клуба.

Любо Пенев има и да се справя и с кадрови проблеми. Аут заради контузии са Маркиньос, Аурелиен Йоахим, Луис Соарес и капитанът Валентин Илиев. Очаква се неговото място в центъра на защитата да бъде заето от Апостол Попов, докато Марин Оршулич ще остане на резервната скамейка. Атаката ще поведе Стефан Николич, тъй като е единственият нападател в състава на Пенев.

Петър Хубчев също не може да разчита на основни футболисти. За двубоя отпада трайно контузеният Владимир Зафиров, а до последно под въпрос ще бъдат Благой Макенджиев и Димо Бакалов. Самир Аясс обаче изтърпя наказанието си от една среща и се завръща в групата.

Старозагорци са на коренно противоположния полюс от ЦСКА. В последния кръг те победиха с 2:0 хегемона Лудогорец и със сигурност ще са в приповдигнато настроение. Столичани пък отстъпиха със същия резултат при гостуването си на Литекс и именно този мач се оказа последен за Гален Иванов начело на отбора, след което се завърна Любо Пенев.

При последната си визита в Стара Загора „червените“ се наложиха с 2:1, но след това не успяха да победят Берое в два последователни мача на „Българска армия“ - 0:1 и 0:0. Общият баланс между двата отбора в „А“ група е 65 победи за ЦСКА, 10 за „заралии“ и 21 равенства.

Нашата прогноза е, че ЦСКА ще сложи край на головата си суша, но едва ли ще спечели под Аязмото въпреки присъствието на Любо Пенев.

Прогноза: Берое – ЦСКА 1:1