Читатели на Gol.bg, продължава нашата рубрика „Колонката на специалиста“.

В нея ще можете да прочетете интересни анализи, коментари и прогнози на легендата на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла.

Традиционно той коментира предстоящите мачове от кръга в „А“ група и логично отдели най-много внимание на голямото дерби от кръга между ЦСКА – Лудогорец, което ще се играе утре от 20:00 часа на стадион „Българска армия“.

ЦСКА – Лудогорец

Мач, който трябва да влезе във визитката на Любо Пенев. Трябва да се докаже срещу такива съперници. Има проблеми с контузени футболисти, Вальо Илиев заяви, че прекратява кариерата си. Това е голям удар. Апостол Попов и Александър Тунчев не са от неговата класа. Мачът трябва да се спечели за реверанс към феновете. Ще е трудно, няма спор. Лудогорец е фаворит, има 70% шанс да победи, разполагат с 5-6 играчи, които могат да решат всяка среща. Но това е мач на публиката. За това очаквам победа за ЦСКА“.

Прогноза: 1

Локомотив (Сф) – Берое

Труден мач. Локомотив трябва да бъде много внимателен, защото Берое е опасен на контраатаки. Два класни отбора, а гостите ще търсят реванш за загубата с 1:4 в Стара Загора. Ще е победа за Локомотив или равен, което ми се струва по-вероятно“.

Прогноза: Х

Литекс – Ботев (Пд)

Интересен мач, който ще покаже дали един от двата отбора може да се пребори за третото място в крайното класиране. Изходът му зависи дали Иван Цветков ще играе. Той е уникален футболист и не знам как срещу Лудогорец (1:3) беше оставен извън групата. Всяка среща трябва да започва и свършва с него“.

Прогноза: Х

Славия – Марек

В Дупница домакините спечелиха с 1:0 с гол в последната минута. Логично е сега Славия да победи. Но ако се гледа професионално – двойка. Така „белите“ ще си оставят вратичка за следващия сезон, ако Марек се спаси от изпадане. Сега Славия не играе за нищо и за това ще потърся изненадата в този мач“.

Прогноза: 2

Черно море – Левски

Твърда двойка! Черно море ще играе слабо, за да заблуди Левски преди финала за Купата на България. И двата отбора не гонят точки, няма от какво да се притесняват. Убеден съм, че Левски ще спечели лесно мача. Ще видим дали това ще им изиграе лоша шега след това“.

Прогноза: 2

Локомотив (Пд) – Хасково

О, това е дерби, а Локомотив Пловдив печели в дерби мачовете. За това залагам за техен успех, с който ще направят още една важна крачка към спасението“.

Прогноза: 1