Днипро – Наполи, мач-реванш от полуфиналите на Лига Европа, стадион „Олимпийски“, Киев от 22,05 часа

Групата на Наполи

Вратари: Рафаел, Андухар, Контини

Защитници: Маджо, Место, Енрике, Бритос, Гулам, Албиол, Кулибали

Полузащитници: Жоржиньо, Давид Лопес, Гарганов, Инлер, Кайехон,  Мертенс, Хамшик

Нападатели: Инсинье, Сапата, Игуаин

 

Прогнозата на Gol.bg

Треньорът на Наполи Рафа Бенитес е убеден, че тимът му може да изхвърли Днипро и да играе финал в Лига Европа. Италианците гостуват тази вечер на Олимпийския стадион в Киев, след като Йевхен Селезньов ги попари с изравнително попадение в последните минути за 1:1 в мача в Неапол преди седмица.„Все още можем да играем на финала. Оптимисти сме, защото знам какъв потенциал има този отбор“, отсече Бенитес.

Срещу италианците обаче излиза отбор, готов за слава. Днипро играе за честта на цяла Украйна. Тимът никога не е играл финал в голям европейски турнир и със сигурност играчите на тима ще дадат всичко по силите си, за да го направят. Статистиката също е на тяхна страна. Украинците спечелиха последните си четири домакински мача и то без да допуснат гол. Важен фактор ще бъде и публиката – очакват се над 70 000 зрители на стадиона.

„Това е исторически мач за нас и искаме да покажем на какво сме способни. Наполи е сериозен отбор и ни очаква много тежък мач, но ние сме готови“, заяви треньорът на Днипро Мирон Маркевич.

Наполи, който води битка за третото място в Серия А, не е играл финал в Европа от 1989 година, когато спечели Купата на УЕФА. Тимът от Неапол загуби с 1:3 последното си гостуване на Днипро – преди три години в среща от груповата фаза на Лига Европа. В последните си 4 гостувания този сезон в турнира обаче нямат загуба.

Маркевич запази част от играчите си при съботната загуба с 0:2 в местното първенство, където Днипро държи третото място в класирането и е на 9 точки зад лидера Динамо Киев.

Голямата звезда на Наполи Гонсало Игуаин, който е най-резултатният играч, останал в турнира, ще води атаката на тима си, а капитанът Марек Хамшик най-вероятно ще запише своя мач №50 в евротурнирите.

Резултат: 1:2