Интер – Ювентус, мач от 36-ия кръг на Серия „А”, стадион: „Джузепе Меаца”, начало: 19:00 часа наше време

Групата на Интер за мача:

Вратари: Ханданович, Карисо, Берни

Защитници: Жесус, Андреоли, Видич, Сантон, Ранокия, Фелипе, Д’Амброзио, Нагамото, Димарко

Халфове: Ковачич, Кузманович, Медел, Оби, Гнукори, Брозович, Шакири

Нападатели: Паласио, Икарди, Подолски, Пушкаш, Бонацоли

Групата на Ювентус за мача:

Вратари: Сторари, Рубиньо, Адуеро

Защитници: Огбона, Бардзали, Де Челие, Бонучи, Лихтщайнер,

Халфове: Ромуло, Погба, Пепе, Маркизио, Падоин, Асамоа, Стураро, Перейра, Мароне

Нападатели: Мората, Коман, Йоренте, Матри

Прогноза на Gol.bg:

Ювентус вече си осигури титлата и след класирането на финал в Шампионска лига, много от звездите на Макс Алегри изобщо не пътуваха за Милано. Те получиха почивка, тъй като на 20 май е финалът за Купата на Италия с Лацио.

В Торино си останаха Джанлуиджи Буфон, Карлос Тевес, Патрис Евра, Андреа Пирло и Артуро Видал, а след дълго отсъствие заради контузия в групата на Юве се завръща Квадво Асамоа. Той обаче едва ли ще започне титуляр на „Джузепе Меаца”, тъй като му липсва игрова практика. Нищо чудно обаче той да се появи на терена след почивката.

Очаква се Алегри да даде шанс за изява на Алесандро Матри, Роберто Перейра, Стураро и други играчи, които по-рядко са използвани от тактика. Настроението в лагера на „старата госпожа” е приповдигнато заради страхотния сезон и отборът продължава да мечтае да спечелването на исторически требъл. Именно заради това на Интер няма да му е лесно, даже срещу резервите на „бианконерите”.

От своя страна миланци гонят задължителна победа в „Дерби д’Италия”, както е известен мача между двата отбора. „Нерадзурите” все още имат шансове да се класират в Лига Европа през следващия сезон, но Роберто Манчини ще трябва да се справя с кадрови проблеми. Аут заради контузия е Фреди Гуарин, а героят от мача с Лацио Ернанес е наказан.

През есента Интер измъкна 1:1 в Торино, но „синьо-черните” нямат успех в сблъсъка от 2012 година, когато нанесоха първа загуба на Юве на новия му стадион. През същата кампания „нерадзурите” спечелиха и у дома – 1:0, а „черно-белите” не са си тръгвали с трите точки от столицата на модата от 2011 година – 1:2.

Нашата прогноза е, че довечера Ювентус отново няма да победи в Милано, но и няма да загуби, въпреки липсата на част от основните му футболисти.

Прогноза: Интер – Ювентус 1:1