Левски – Славия,  мач от 30-ия кръг на „А” група, стадион: „Георги Аспарухов”, начало: 20:00 часа

Групата на Левски за мача:

Вратари: Боян Йоргачевич, Пламен Илиев

Защитници: Александър Александров, Мики Орачев, Веселин Минев, Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Емил Нину

Халфове: Либан Абди, Мигел Бедоя, Луис Педро, Роман Прохазка, Божидар Краев, Борислав Цонев, Радослав Цонев, Антонио Аниете, Владислав Мисяк

Нападатели: Илия Димитров, Валери Домовчийски

Прогноза на Gol.bg:

Най-старото столично дерби е мач без абсолютно никакво значение. Той ще бъде като тренировка за Левски за финала за Купата на България срещу Черно море. Същото важи и за всички срещи на „сините” в първенството. 

Стойчо Стоев не може да разчита на наказаните Владимир Гаджев и Стефан Велев, но това едва ли е някакъв проблем пред него, като се има предвид, че двубоят е без никакъв заряд.

В последните два мача между двата отбора победител излезе Славия. „Белите” се наложиха и двата пъти у дома, а сега ще търсят трети пореден успех за престиж. Ако го постигнат, те ще изравнят най-добрата си серия в историята срещу Левски, която датира отпреди 60 години.

Славия обаче не е печелил на „Герена” от 2003 година, когато се наложи с 2:1. След това отборът регистрира 11 загуби на този стадион и едно равенство 2:2, което дойде през февруари 2014 г. Последната среща помежду им в Подуяне пък завърши 2:0 за домакините през есента на този сезон с голове на Роман Прохазка (85) и Антонио Аниете (93).

Очакванията са довечера Славия да играе затворено, така както го прави срещу всички грандове и да разчита на смъртоносни контраатаки. Именно по този начин „белите” измъкнаха две равенства от ЦСКА (2:2, 0:0) и едно от Лудогорец (0:0).

Основната цел пред Левски пък ще бъде Антонио Аниете да вкара гол. По този начин звездата на „сините” ще се опита да се откъсне напред в борбата за голмайсторския приз в „А” група. В момента испанецът има 12 попадения, а с по 10 са Данило Асприля от Литекс, съотборникът му Валери Домовчийски, Мартин Камбуров (Локомотив Пд), Жуниор Кишада (Лудогорец) и Радослав Василев (Славия).

Именно Аниете ще е най-голямата заплаха и ако се развихри, Левски едва ли ще има проблеми да победи. Нашата прогноза е, че възпитаниците на Стоев ще спечелят при всички положения, тъй като в последно време демонстрират добра форма.

Резултат: Левски – Славия 3:0