Турция – България, контролна среща, стадион: "Реджеп Таип Ердоган", начало: 20:45 часа наше време

Групата на България за мача:

Вратари: Божидар Митрев (Локомотив София), Благой Макенджиев (Берое), Николай Михайлов (Мерсин, Тур)

Защитници: Атанас Зехиров (Берое)р Георги Терзиев (Лудогорец), Александър Александров (Лудогорец), Борислав Стойчев (Левски), Йордан Минев (Лудогорец), Станислав Манолев (Кубан, Рус), Иван Бандаловски (Партизан, Сър), Николай Бодуров (Фулъм", Анг), Петър Занев (Амкар, Рус),

Халфове: Владимир Гаджев (Левски), Светослав Дяков (Лудогорец), Михаил Александров (Лудогорец)р Кристиян Малинов (Литекс)р Георги Миланов (ЦСКА, Москва, Рус), Ивайло Чочев (Палермо, Ит), Александър Тонев (Селтик, Шот), Ивелин Попов (Кубан, Рус),

Нападатели: Радослав Василев (Славия), Илиян Мицански (Карлсруе, Гер), Димитър Рангелов (Коняспор, Тур)

Прогноза на Gol.bg:

Този мач ще бъде генерална репетиция преди гостуването ни на Малта в петък в евроквалификация. Бъдете сигурни – срещата с островната държава няма да е лека, въпреки че са големият аутсайдер. Напрежението ще е при нашите, които се нуждаят от задължителна победа, а срамното равенство 1:1, което малтийците измъкнаха в София, допълнително ще подкове краката на Ивелин Попов и компания.

За това България се нуждае от добро представяне на стадион "Реджеп Таип Ердоган". Дори и да загубим, което няма да е нелогично, играта трябва да е на ниво, за да не падне самочувствието на футболистите ни, което и без това е крехко.

Ивайло Петев няма да може да разчита на двамата вратари Владислав Стоянов и Николай Михайлов и се очаква под рамката да застане Божидар Митрев, който направи силен сезон с екипа на Локомотив София. Аут е и плеймейкърът Георги Миланов, а дилемата пред селекционера е на кого да заложи в средата на терена за партньор на капитана Светослав Дяков – Ивайло Чочев или Владимир Гаджев.

Турците пък са една от страните, с които "лъвовете" са играли най-често. Двата отбора са се изправяли един срещу друг 26 пъти, като балансът е повече от страхотен за България – 14 победи, 6 загуби и 6 равенства. Но интересното е, че нито един от тях не е за квалификации за европейски първенство или световно първенство или на финали на голям турнир. Повечето са приятелски мачове, плюс олимпийски квалификации, един мач за Купата на БОК и един за Балканската купа.

Въпреки добрия баланс, нашата прогноза е, че тази вечер Ивайло Петев ще допусне първа загуба начело на България след двете равенства с Румъния (0:0) и Италия (2:2).

Прогноза: Турция – България 2:0