Малта – България, евроквалификация, стадион: "Та Кали", Ла Валета, съдия: Александър Ставрев (Македония), начало: 21:45 часа наше време, на живо в Gol.bg

Групата на България за мача:

Вратари: Божидар Митрев (Локомотив София), Благой Макенджиев (Берое), Николай Михайлов (Мерсин, Тур)

Защитници: Атанас Зехиров (Берое)р Георги Терзиев (Лудогорец), Александър Александров (Лудогорец), Борислав Стойчев (Левски), Йордан Минев (Лудогорец), Станислав Манолев (Кубан, Рус), Иван Бандаловски (Партизан, Сър), Николай Бодуров (Фулъм", Анг), Петър Занев (Амкар, Рус),

Халфове: Владимир Гаджев (Левски), Светослав Дяков (Лудогорец), Михаил Александров (Лудогорец)р Кристиян Малинов (Литекс)р Георги Миланов (ЦСКА, Москва, Рус), Ивайло Чочев (Палермо, Ит), Александър Тонев (Селтик, Шот), Ивелин Попов (Кубан, Рус)

Нападатели: Радослав Василев (Славия), Илиян Мицански (Карлсруе, Гер), Димитър Рангелов (Коняспор, Тур)

Прогноза на Gol.bg:

България ще мие срама не само от загубата с 0:4 от Турция в контрола, но и от равенството, което Малта ни измъкна през есента насред София – 1:1 и коства главата на Любослав Пенев.

Съперникът ще е крайно мотивиран отново да ни открадне нещо, което ще сложи край и на илюзорните ни шансове за 3-то място, даващо право на участие на бараж.

Очаква се Ивайло Петев да направи промени в състава си, сравнение с поражението в Истанбул. Георги Миланов е възстановен от контузията си и може да стартира мача. Същото се отнася и за нападателя Андрей Гълъбинов, който определено е по-удачният вариант пред Илиян Мицански срещу здравите малтийски бранители.

Петев ще заложи и на 1-ата минута на халфа на Палермо Ивайло Чочев, който лека по-лека започва да се превръща в най-добрия български футболист.

За пореден път през последните години България трябва да разчита и на чужда помощ. Всички трябва да стискаме палци Азербайджан да изненада Норвегия насред Осло, а в същото време ние да спечелим в Ла Валета. В такъв случай всичко ще зависи само от Ивелин Попов и компания, които имат домакински мач на скандинавците.

За целта обаче Петев трябва да постигне първи успех, начело на "лъвовете" си. От три мача, той записа две равенства – 0:0 с Румъния в контрола и 2:2 с Италия в квалификация, както и споменатата загуба от Турция, отново в приятелски мач.

Статистиката определено е в полза на България. От пет гостувания на Малта, имаме четири поредни победи и едно равенство 1:1, но тогава вече нямахме шансове да се класираме на световното първенство в Германия през 2006 година.

Последната среща на Острова между двата отбора се игра в предните квалификации. Макар и трудно и с доста усилия, "трикольорите" се наложиха с 2:1 с голове на Димитър Рангелов и Емил Гъргоров. Първият обаче ще остане резерва, докато Бадема не е в националния отбор. За това тази вечер трябва да намерим нови герои и нашата прогноза е, че това ще стане – победа за България, която няма да дойде лесно.

Прогноза: Малта – България 1:2

Група "Н"

Днес от 21:45 часа

Хърватия – Италия
Малта – България
Норвегия – Азербайджан

Класиране:

Хърватия 13 точки
Италия 11
Норвегия 9
България 5
Азербайджан 3
Малта 1