Евертън – Манчестър Сити, мач от 3-ия кръг на Висшата лига, „Гудисън Парк”, 18,00 часа

Прогноза

Манчестър Сити стартира отлично кампанията с две победи с по 3:0 и особено триумфа над Челси миналия уикенд, със сигурност е увеличил още повече увереността в отбора. 

Сега обаче предстои гостуване на Евертън, който също е със самочувствие, печелейки 4 точки от първите си два двубоя. Карамелите също записаха класически успех в миналия кръг при това като гости на Саутхемптън и ще бъдат амбицирани да зарадват феновете си и сега. 

Със сигурност обаче това няма да бъде лесно, въпреки че мърсисайдци спечелиха 4 от последните си 6 домакинства на Гражданите. Яя Туре, Давид Силва и Серхио Агуеро обаче впечатлиха в първите две срещи, така че и сега тимът без съмнение е големият фаворит в сблъсъка. 

На „Гудисън Парк” могат да почерпят оптимизъм от факта, че Евертън е изключително ефективен в първите си два мача, като от 20 удара е вкарал 5 гола. Освен това Аруна Коне и Ромелу Лукаку взаимодействат изключително успешно в предни позиции. 

Рос Баркли също започна силно, но все пак въпросът е дали при Евертън има постоянство, защото в първия мач срещу Уотфорд, Сините не бяха особено убедителни и случилото се на южния бряг е възможно да бъде по-скоро моментен проблясък, отколкото тенденция. 

При успех Сити ще запише 9 поредни успеха в елита за първи път от 1912-а година и шансовете това да се случи не са никак малки заради отличното състояние, в което отборът се намира на старта на кампанията. 

Разбира се Евертън е показвал неведнъж, че може да се противопостави на най-добрите  и със сигурност има амбиция да го направи. Въпросът е, че в този момент класата на Небесносините би трябвало да им донесе нов триумф, който окончателно да ги утвърди като най-сериозният претендент за короната, поне засега. 


Групата на Евертън: 

Вратари: Хауърд, Роблес
Защитници: Джагиелка, Стоунс, Коулман, Браунинг, Галоуей, Овиедо
Халфове: Маккарти, Клевърли, Бари, Озмън, Бешич, Баркли, Миралас, Нейсмит, Деулофеу, Макгийди
Нападатели: Коне, Лукаку

Контузени: Пиенаар, Гибсън, Хибърт, Бейнс

Групата на Манчестър  Сити: 

Вратари: Харт, Кабайеро
Защитници: Саня, Компани, Мангала, Демикелис, Отаменди, Денайер, Коларов, Клиши
Халфове: Фернандо, Фернандиньо, Насри, Навас, Силва, Туре, Лопес
Нападатели: Стърлинг, Бони, Агуеро, Ихеаначо

Контузен Сабалета

Резултат: Евертън – Манчестър Сити    1:3