Реал Мадрид – Шахтьор (Донецк), мач от група А на Шампионската лига, стадион „Сантяго Бернабеу”, 21,45 часа

Прогноза

Рафаел Бенитес обяви, че не усеща напрежение Реал Мадрид да спечели Шампионската лига на всяка цена, но със сигурност ще иска отборът му да стартира убедително надпреварата този сезон. 

Домакинството на Шахтьор изглежда отлична възможност това се случи още повече, че Кралския клуб ще бъде вдъхновен от разгрома срещу Еспаньол през уикенда с 6:0. 

В този мач Кристиано Роналдо демонстрира, че сушата му в първите две срещи от сезона, е била по-скоро случайност и страховете на феновете, че техният любим тим има проблеми в атака бяха бързо разсеяни, след като Реал наниза 11 гола в последните си 2 срещи. 

Шахтьор обаче не трябва да бъде подценяван, тъй като има солиден опит в турнира, и интересното е, че миналата събота също се поздрави с убедителен триумф, след като отнесе Металист с 5:0 като гост след два гола на Алекс Тейшейра. Освен това хората на Мирча Луческу загубиха едва веднъж в 13 мача през кампанията до момента. 

Наставникът заяви, че иска отборът му да докаже, че е най-силният тим от Източна Европа, който гостува в Испания и в предишните две издания на старта на груповата фаза. През 2013-а година победи Реал Сосиедад с 2:0 в Сан Себастиан, а през 2014-а направи 0:0 срещу Атлетик Билбао. 

Украинският състав определено притежава класа, а няколкото бразилци в отбора, най-вече в средата на терена, са способни да се справят с всяка една защита, така че не случайно Бенитес обяви, че трябва да се отдаде нужното уважение на съперника. 

Въпреки това Реал е в ролята на абсолютен фаворит и би било много сериозна изненада да не спечели, след като в цялата история на турнира едва два пъти тимът не е успял да победи в първия си мач от сезона, в който е бил домакин. 

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Навас, Касия, Янес
Защитници: Рамос, Пепе, Варан, Карвахал, Марсело, Начо
Халфове: Модрич, Кроос, Касемиро, Иско, Ковачич, Черишев
Нападатели: Бейл, Роналдо, Бензема, Хесе

Контузени: Хамес, Данило

Групата на Шахтьор

Вратари: Пятов, Каниболотский
Защитници: Кучер, Шевчук, Ордец, Сърна, Кривцов, Ракитский, Азеведо
Халфове: Степаненко, Фред, Дентиньо, Бернард, Марлос, Малишев, Тайсон, Тейшейра, Коваленко
Нападатели: Гладкий, Едуардо

Резултат: Реал Мадрид – Шахтьор    3:1

ТУК можете да дадете вашите прогнози за мачовете и да спечелите награди!