Спартак Плевен – ЦСКА, мач от 1/8-финалите за Купата на България, начало: 13:30 часа

Вероятни състави:

Спартак: Пантев; Георгиев, Тенев, Григоров, Пейчев; Бенков, Т. Тодоров, А. Иванов, Кирев; Шопов; Ц. Тодоров
Треньор: Р. Петров

ЦСКА: С. Колев; Динчев, Чорбаджийски, Бранеков, Кикарин; Й. Йорданов; Н. Цветков, Галчев, Аясс, М. Цветанов; П. Йорданов

Треньор: Х. Янев

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е най-трудният мач от началото на сезона за ЦСКА. През лятото двата отбора играха контрола, която плевенчани спечелиха с 1:0. Това беше и първа среща на "червените", след като стана ясно, че ще играят във "В" група. В последната среща Христо Янев заложи на голяма част от резервните си играчи, за да запази силите на основните си състезатели именно за тази среща.

На вратата ще застане ветеранът Стоян Колев, а в центъра на защитата ще играят Александър Бранеков и Борислав Чорбаджийски. Крайни бранители ще бъдат Кирил Динчев и Милен Кикарин, докато халфовата линия ще бъде съставена от Йордан Йорданов, Борис Галчев и Самир Аясс. По крилата ще играят Николай Цветков и възстановеният от контузия Момчил Цветанов, а Преслав Йорданов ще бъде предпочетен за нападател пред Костадин Хазуров.

Спартак определено се намира в криза, след като няма победа в последните си осем мача в "Б" група, но Роберт Петров е оптимист за сблъсъка. За последно двата отбора се изправиха един срещу друг в официален мач през 2011 година, отново в 1/8-финален сблъсък за Купата на Българуия. Тогава ЦСКА се наложи с категоричното 3:0, а за последно Спартак победи гранда от София в Плевен преди цели 42 години 2:1.

Но мотивацията да играеш срещу ЦСКА винаги е огромна и за това в нашата прогноза ще потърсим изненада.

Прогноза: Спартак – ЦСКА 1:0