Рубин - Ливърпул, среща от Група "В" на Лига Европа, 20.00 часа българско време, стадион "Централен", който има капацитет от 25 400 места. Домакините са от Казан (Русия), а гостите от Ливърпул (Англия). Разстоянието между двата града е 3 286.5 км.

Последните десет срещи на Рубин във всички турнири: Общо 2 победи, 3 равенства и 5 загуби. От тях 1 победа, 1 равенство и 1 загуба в последните 3 домакинства.

Последните десет срещи на Ливърпул във всички турнири: Общо 3 победи и 7 равенства. От тях 1 победа и 2 равенства в последните 3 гостувания.

Директни срещи между двата отбора: Една среща - 1:1.

Прогноза: След три равенства в първите три мача в групата, няма да се учудим, ако Ливърпул направят още едно реми. Ясно е, че на тях много не им пука за тези мачове, но пък другите отбори се страхуват от името Ливърпул и не успяват да ги победят.

А равенството няма да е толкова лош резултат за Мърсисайдци, защото с него ще бъдат в отлични шансове да продължат напред, стига да искат това. Тимът на Валерий Чали загря за двубоя с Ливърпул с победа над Анжи с 2:1 като гост в неделя в мач от руското първенство.

Чали няма да може да разчита в четвъртък на наказания Олег Кузмин и контузения Игор Портнягин. Благой Георгиев се очаква да стартира като титуляр в дефанзивната средна линия на Рубин в компанията на Магомед Оздоев.

Ливърпул има само ремита от началото на надпреварата в групата и с актив от три точки заема второ място в таблицата. Юрген Клоп и компания имаха поводи за радост на Острова след двете си поредни победи съответно над Борнемут (1:0) за Купата на лигата и над Челси (3:1) във Висшата лига.

Джордан Хендерсън, Коло Туре и Даниел Стъридж няма да пътуват за Русия, тъй като имат здравословни проблеми. Дивок Ориги най-вероятно ще води атаката на гостите, а малко зад него се очаква да действа героя от мача с Челси Филипе Коутиньо.

Гостите от Англия започват да намират своята игра, която Юрген Клоп иска да вижда. Трябва обаче да се има предвид, че гостите не са отбор за подценяване и ще хвърлят всички сили за победата.

На "Анфийлд" руснаците направиха страхотен мач и си взеха точката, като играха дълго време в намален състав. Сега очакваме по-дефанзивен футбол, малко голове и отново равенство.

Резултат: Рубин - Ливърпул 1:1