Барселона – Депортиво, мач от 15-ия кръг на Примера дивисион, „Камп Ноу“, 17,00 часа

Групата на Барселона: Браво, Тер Стеген; Пике, Дани Алвес, Бартра, Алба, Вермаелен, Адриано, Масчерано, Бускетс, Ракитич, Сержи Роберто, Иниеста, Сандро, Меси, Суарес, Мунир

Контузени: Неймар, Рафиня, Дъглас, Матьо

Групата на Депортиво: Лукс, Мануел Пабло, Наваро, Бергантиньос, Кани, Лукас Перес, Медунянин, Хуан Домингес, Хуанфран, Сидней, Арибас, Лауре, Луизиньо, Саул, Файсал, Джонатан, Луис Алберто, Лопо, Ману Фернандес, Давид Гомес, Кардосо

Контузени: Риера, Борхес, Хонас, Картабиа

Прогноза

Барселона ще посрещне представящия се солидно тим на Депортиво в стремеж да се върне на победния път след две поредни равенства, по едно в първенството и Шампионската лига. 

Загубата на 2 точки от каталунците даде надежди на преследвачите и сега хората на Луис Енрике ще искат да докажат, че резултатът срещу Валенсия е била случайност и да заминат в добро настроение за световното клубно първенство в Япония. 

Домакините ще бъдат за този двубой без Неймар, който продължава да лекува контузия, но присъствието на Меси и Суарес е гаранция, че за галисийците предстоят доста трудни минути. Информациите, че аржентинецът е с травма, бяха бързо отречени и се очаква той да играе. 

Депортиво наистина впечатлява до момента, като заема отличното 6-о място в класирането, при това със само две поражения, по едно у дома и навън. Отборът е труден за побеждаване, а и разполага с голмайстор като Лукас Перес, който е вкарал почти половината от головете на състава – 10 от 21. 

Статистиката обаче изобщо не е на страната на Депортиво, когато става дума за гостувания на „Камп Ноу“, тъй като съставът от Ла Коруня има едва 3 победи на този стадион от 49 мача, от които 39 загуби. 

Все пак галисийците стигнаха до две равенства в две от трите си последни визити, включително и в последния кръг на миналата кампания, когато двубоят без значение завърши 2:2. 

Трудно е обаче да се прогнозира, че Барса няма да спечели този двубой, колкото и добре да се представя съперника. Мотивацията на домакините ще бъде сериозна и това, от което те ще се нуждаят, е единствено да бъдат по-прецизни пред гола, за да не се повтори случилото се на „Местая“. 

Резултат: Барселона – Депортиво    3:1