Александрия - Милан, първи полуфинал за Купата на Италия, 22.00 часа българско време. Домакините са от Алесандрия, а гостите от Милано.

Разстоянието между двата града е 75.9 км. "Росонерите" са на 6-о място в Серия "А", докато домакините се състезават в трета дивизия на Италия и са на второ място в Лега Про Група А - Север. 

Последните десет срещи на Александрия във всички турнири: Общо 6 победи, 3 равенства и 1 загуба. От тях 3 победи и 1 равенство в последните 4 домакинства.

Последните десет срещи на Милан: Общо 4 победи, 5 равенства и 1 загуба. От тях 2 победи и 3 равенства в последните 5 гостувания. 

Двата отбора до този момент нямат официални срещи помежду си.

Прогноза: Всички водещи световни букмейкъри дават изключително предимство за Милан и категорична победа за "росонерите". Всичко друго от победа ще означава нов резил за Милан този сезон и сигурно уволнение за Синиша Михайлович.

Гостите не се намират в най-добрата си форма, но са длъжни да победят в този мач. До този момент в турнира "червено-черните" извадиха луд късмет, като не срещнаха сериозни противници, като на 1/4 финалите бе отстранен тима на Карпи след 2:1 на Сан Сиро.

От своя страна Александрия пише история и стигна до полуфиналите, след като отстрани последователно два елитни тима - Дженоа и Палермо.

Синиша Михайлович почти сигурно ще даде шанс на част от резервите си, но все пак Милан среща отборл от трета дивизия. Прогнозираме победа за гостите с поне два гола разлика.

Резултат: Александрия - Милан 0:2