Манчестър Сити – Евертън, мач реванш от 1/2финалите на турнира за Купата на Лигата, „Етихад“, 21,45 часа
В първия двубой Евертън спечели с 2:1 у дома, като продължения ще има при всякаква победа за Сити с един гол разлика, а след тях ще се гледат отбелязаните голове. 

Групата на Манчестър Сити
Харт, Кабайеро; Саня, Сабалета, Демикелис, Отаменди, Хъмфрис, Клиши; Делф, Туре, Фернандо, Фернандиньо, Де Бройне, Силва, Навас; Стърлинг, Агуеро, Ихеаначо

Контузени: Компани, Мангала, Коларов, Бони, Насри

Групата на Евертън: 
Хауърд, Роблес; Коулман, Фунес Мори, Овиедо, Джагиелка, Стоунс, Бейнс; Бари, Маккарти, Озмън, Ленън, Клевърли, Баркли, Деулофеу, Пиенаар; Лукаку, Коне

Контузени: Бешич, Миралас

Прогноза

Манчестър Сити и Еверън без съмнение ще се стремят с всички сили към финала за Купата на Лигата. 

Гражданите искат да вземат отличието, за да завършат сезона с отличие, тъй като в останалите надпревари не е сигурно, че ще успеят да достигнат до върха. 

В същото време Карамелите прекледват първата си купа от 1995-а година и за тях е от огромно значение да получат шанс да спорят за приза. 

Триумфът на мърсисайдци с 2:1 у дома преди 3 седмици им дава известно предимство и те просто не трябва да губят на „Етихад“, както го направиха наскоро, след като измъкнаха 0:0 в двубой от Висшата лига. 

Това обаче няма да бъде лесно, защото Сити се подобри напоследък, а разбира се това най-вече се дължи на Серхио Агуеро, който се завърна след контузия и започна да бележи редовно. 

В същото време Карамелите влошиха представянето си напоследък и се смъкнаха във втората половина на класирането. Проблемите в защита също са нещо, което със сигурност тревожи Роберто Мартинес. 

Все пак като гост Евертън е изключително солиден през сезона и до момента има само едно поражение далеч от дома в 14 срещи във всички турнири, което бе от Арсенал в края на октомври. 

Класата на Сините от Ливърпул не трябва да се подценява, но все пак шансовете на Гражданите изглеждат малко по-добри, предвид домакинския фактор и формата на Агуеро. 

Резултат: Манчестър Сити – Евертън    2:0