Челси – Манчестър Сити, мач от 1/8-финалите на ФА Къп, стадион: "Стамфорд Бридж", начало: 18:00 часа наше време

Групата на Челси за мача:

Вратари: Бегович, Амелиа, Блекман, Куртоа

Защитници: Аспиликуета, Иванович, Кейхил, Баба, Миазга,

Халфове: Матич, Лофтъс-Чийк, Оскар, Вилиан, Фабрегас, Микел, Азар

Нападатели: Педро, Коста, Кенеди, Траоре, Реми, Пато

Групата на Сити за мача:

Вратари: Кабайеро, Харт, Райт

Защитници: Отаменди, Демикелис, Коларов, Сабалета, Клиши, Саня, Мангала, Компани

Халфове: Алейкс Гарсия, Фернандо, Целина, Ману Гарсия, Стърлинг, Серано, Силва, Фернандиньо, Туре

Нападатели: Инеачо, Агуеро, Бони, Битики

Прогноза на Gol.bg:

Безспорно това е голямото дерби от 5-ия кръг на най-стария футболен турнир ФА Къп. Мениджърът на Челси Гуус Хидинк обаче ще трябва да се справя с кадрови проблеми. Аут заради различни травми са Джон Тери, Кърт Зума и Радамел Фалкао, но Неманя Матич, който не игра срещу ПСЖ в Шампионска лига заради наказание, се завръща.

Очаква се Мануел Пелегрини да даде шанс за изява на голяма част от резервните си футболисти, защото приоритетният мач за Манчестър Сити е в сряда от Шампионска лига с Динамо Киев. Чилиецът взе много юноши за Лондон и нищо чудно да видим някой дебютант за богаташите.

В последно време "гражданите" определено играят успешно срещу Челси. Те имат шест победи и само две загуби в последните 11 двубоя помежду им, но за сметка на това лондончани имат само едно поражение и 24 успеха в последните си 29 домакински мача във ФА Къп. Освен това "сините" нямат допуснат гол на "Стамфорд Бридж" в последните си 5 срещи от този турнир.

Сити обаче има положителен баланс над Челси в надпреварата – четири победи и една загуба, а през есента смаза столичани с 3:0 на "Етихад" във Висшата лига. Нашата прогноза обаче е, че възпитаниците на Хидинк ще спечелят, защото ФА Къп е един от шансовете им да спасят сезона, докато за "небесносините" по-важни са Висшата лига и Шампионска лига.

Прогноза: Челси – Манчестър Сити 2:1