Левски – Лудогорец, мач от 30-ия кръг на "А" група, стадион: "Георги Аспарухов", начало: 20:00 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Левски за мача:

Вратари: Боян Йоргачевич, Александър Любенов

Защитници: Сърджан Лукин, Александър Александров, Сашо Александров, Максимилиан Карнер, Галин Ташев, Веселин Минев

Халфове: Роман Прохазка, Мики Орачев, Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Франсис Нар, Джъстин Менголо, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Борислав Цонев

Нападатели: Венцислав Христов, Бабатунде Адениджи

Групата на Лудогорец за мача:

Вратари: Владислав Стоянов и Георги Аргилашки

Защитници: Козмин Моци, Георги Терзиев, Венцислав Керчев, Натаниел, Йордан Минев, Сисиньо, Витиня, Браян Ангуло

Халфове: Светослав Дяков, Лукас Саша, Андрей Препелица, Върджил Мисиджан, Джонатан Кафу, Вандерсон, Джоди Лукоки, Марселиньо

Нападатели: Клаудиу Кешеру, Кишада

Прогноза на Gol.bg:

Левски и Лудогорец се изправят помежду си в голямото дерби на "А" група. Интрига в столицата няма да има, тъй като разградчани имат повече от солидна  преднина на върха от 14 точки и чудо не може да ги спре по пътя към пета поредна титла. Най-интересното ще бъде дългоочакваното откриване на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". Трибуните ще са пълни до краен предел и задачата на "сините" в този сблъсък е да зарадват хилядите си фенове.

Стойчо Стоев няма много опции за титулярен състав, тъй като аут са наказаните Мехди Бурабия и Радослав Цонев. Той има само една дилема преди дербито – дали да пусне Роман Прохазка като десен бранител или той да действа като опорен халф до Георги Костадинов. В такъв случай като краен бранител ще играе Александър Александров. Венцислав Христов със сигурност ще поведе атаката на Левски, а Божидар Краев ще бъде играчът под 21 години. Георги Дерменджиев пък няма сериозни кадрови проблеми, като в групата са Сисиньо и Върджи лМисиджан, които дълго време лекуваха контузии. В предни позиции той ще заложи на голямата си звезда Марселиньо и на голмайстора на първенството Клаудио Кешеру.

По-рано през сезона Левски и Лудогорец направиха 1:1 в напрегнат мач в София, а в двубия през пролетта разградчани се наложиха с 2:1 у дома. Последният успех на "сините" в първенството над "орлите" е от есента на 2014 г. с 3:2 на "Герена", а миналата пролет Левски спечели с 1:0 с гол в 90-ата минута на Антонио Аниете за Купата на България. Лудогорец пък може да се похвали с три победи над Левски в столицата, но последният датира от 11 май 2014 г. Разградчани обаче нямат поражение в "А" група от 14 поредни мача – след 0:2 от Локомотив в Пловдив на 2 ноември 2015 г., докато Левски не е побеждаван от 7 последователни срещи, но в тях "сините" регистрираха три равенства.

Нашата прогноза е, че довечера ще има голове и в двете врати, но няма да има победител.

Прогноза: Левски – Лудогорец 1:1