Левски – Черно море, мач от 31-ия кръг на "А" група, стадион: "Георги Аспарухов", начало: 19:30 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Левски за мача:

Вратари: Боян Йоргачевич, Александър Любенов

Защитници: Александър Александров, Сашо Александров, Максимилиан Карнер, Галин Ташев, Веселин Минев, Мики Орачев

Халфове: Роман Прохазка, Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Радослав Цонев, Франсис Нар, Джъстин Менголо, Мигел Бедоя, Божидар Краев, Борислав Цонев

Нападатели: Венцислав Христов, Бабатунде Адениджи

Групата на Черно море за мача:

Вратари: Георги Китанов, Александър Чанович

Защитници: Tраян Траянов, Борислав Стойчев, Михаил Венков, Пламен Николов, Педро Еуженио, Мамуту Кулибали

Халфове: Георги Илиев, Тодор Паланков, Даниел Георгиев, Бекир Расим, Симеон Райков, Марк Клок, Стенио дос Сантос, Бакари, Матиас Курьор

Нападатели: Владислав Романов и Андреас Васев

Прогноза на Gol.bg:

Левски и Черно море излизат един срещу друг в мач от 31-ия кръг на "А" група. Срещата няма абсолютно никакво значение, тъй като столичани са бетонирани на 2-то място, докато варненци са в средата на таблицата и нямат шансове нито да изпаднат, нито да се класират в евротурнирите.

"Сините" обаче ще се опитат да зарадват феновете си с първа победа пред новооткритият Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", след като в миналия мач направиха 0:0 с хегемона Лудогорец. Стойчо Стоев няма да може да разчита на Сърджан Лукин, като мястото в му в центъра на отбраната ще заеме Макс Карнер. Очаква се Божидар Краев да остане на пейката, тъй като формата му падна, а играчът под 21 години да бъде Радослав Цонев.

Варненци нямат кадрови проблеми, като след наказания се връщат Стенио и Борислав Стойчев. Миналия кръг "моряците" постигнаха първа победа в "А" група от половин година, след като надделяха с 3:2 при домакинството си на Славия. Те обаче са в серия от пет поредни загуби от Левски и нямат успех на "Герена" от далечната 1958 година, когато печелят с 1:0. Оттогава са изминали 47 двубоя в столицата, а общият баланс също е на страната на домакините в сблъсъка днес – 64 победи, 28 равенства и 16 загуби при голова разлика 206:88.

Нашата прогноза е, че Левски отново ще спечели.

Прогноза: Левски – Черно море 2:0