Атлетико Мадрид - Селта, мач от 38-мия кръг на Примера дивисион, стадион “Висенте Калдерон”, 20:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Атлетико напусна битката за титлата в Испания, но едно е сигурно - Диего Симеоне няма да даде команда “свободно” на играчите си. Двубоят е прекрасен момент за подготовка за финала в Шампионската лига след две седмици. Така Симеоне ще пусне титулярите си в последния мач за сезона в Примера. 

Атлетико изпраща пореден много силен сезон, но Селта също може да се похвали с добри изяви. Тимът от Виго се нуждае от победата, за да запази петото си място. Селта има самочувствието от триумфа на “Висенте Калдерон” в турнира за Купата на Испания по-рано през сезона. Освен това във Виго се надяват, че мислите на противниците им са вече в Милано. 

Очаква се всичките звезди на Атлетико да започнат от началото на мача, включително Антоан Гризман. Симеоне все още е наказан и ще гледа мача от трибуните, но със сигурно ще е дал инструкциите. Много е вероятно Яник Ферейра-Караско да започне вместо Аугусто Фернандес, докато Диего Годин ще заеме обичайното си място в центъра на защитата за сметка на Стефан Савич. 

Треньорът на Селта Едуардо Берисо няма да може да разчита на наказания Густаво Кабрал. Фонтас, Нестор Диас и Клаудио Бовю също ще бъдат аут. Очаква се Яго Аспас да започне на върха на атаката, а зад него да бъдат Нолито, Пабло Ернандес и Фабиан Орелана. 

Вероятни състави: 

Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Хименес, Годин, Филипе Луис, Габи, Фернандес, Коке, Ферейра-Караско, Гризман, Торес

Селта: Бланко, Кастро, Майо, Гомес, Планас, Диас, Вас, Орелана, Ернандес, Нолито, Аспас

Резултат: 2:0