Левски – Славия, мач от 36-ия кръг на "А" група, стадион: "Георги Аспарухов", начало: 18:00 часа

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич, Прохазка, Лукин, Карнер, Минев, Бурабия, Костадинов, Менголо, Бедоя, Нар, Христов
Треньор: Люпко Петрович

Славия: Петков, Панов, Велков, Пиргов, Омар, Карабельов, Мартинов, Балджийски, Йомов, Димитров, Сердеров
Треньор: Александър Тарханов

Прогноза на Gol.bg

Славия ще се опита да вгорчи повторния дебют на Люпко Петрович начело на Левски. Сръбският спец има сериозно предизвикателство, защото още за първия си мач трябва да се справя с кадрови проблеми.

Аут за единственото столично дерби са Александър Александров и Сашо Александров, Божидар Краев е с младежкия национален отбор във Франция, а Франсис Нар има травма и не е ясно дали ще започне титуляр. Очаква се по-голям шанс за изява да получи Бабатунде Адениджи, който под ръководството на Стойчо Стоев играеше като резерва за по десетина минути.

За "белите" няма да играе единствено Диего Фераресо, като мачът за тях е далеч по-важен. Левски е твърдо на 2-ро място, но Славия се бори с Локомотив Пловдив и Берое за участие в Лига Европа. Два кръга преди края на "А" група столичани са на 4-то място с 43 точки, колкото имат и "смърфовете", докато старозагорци са 3-ти с 47 т.

По-рано през сезона Славия падна с 0:2 на "Герена", мачовете в квартал "Овча купел" завършиха 0:0 и 0:1 за гостите, което означава, че днес "белите" ще търсят първи гол през сезона в най-старото столично дерби. Последният успех на Славия в Подуяне обаче не е отдавна – през 2015 г. с 3:2.

Нашата прогноза е, че няма да има победител.

Прогноза: Левски – Славия 1:1