Русия - Уелс, мач от група "B" на Евро 2016, стадион "Мунисипал", Тулуза, 22,00 часа българско време, пряко в Gol.bg.

Вероятни състави

Русия: Акинфеев, Смолников, Игнашевич, Березуцки, Шенников, Нойщедтер, Глушаков, Кокорин, Шатов, Смолов, Дзюба

Уелс: Хенеси, Честър, А. Уилямс, Дейвис, Гънтър, Рамзи, Алън, Ледли, Тейлър, Бейл, Робсън-Кану

Прогнозата на Gol.bg:

Тази вечер е развръзката в може би най-завързаната група на Евро 2016, където разочарованието до момента Русия все още има шанс дори за второ място и директно класиране на осминафиналите.

За това е нужна обаче победа на Сброная над Уелс в сблъсъка на стадион "Мунисипал" в Тулуза, а в същото време Англия трябва да бие Словакия в другия мач. Британците обаче все още нямат намерение да си тръгват към Острова и се надяват на победа или поне на точка, за да продължат в елиминациите.

Игор Денисов е единственият футболист, който няма да е на разположение на наставника Леонид Слуцкий за битката с Уелс заради контузия. В лагера на британците халфът Джо Ледли има лека травма, но най-вероятно ще започна като титуляр.

Статистиката от мачовете между тези съперници е скромна, но е изцяло на страната на руснаците. Те нямат загуба в четири мача срещу Уелс, от които само един завършил наравно.

Двата тима играха на Евро 2004 в Португалия и тогава Сборная елиминира съперника. Освен това се срещнаха и в хода на квалификациите за Мондиал 2010, където отново Русия спечели и двата мача.

Единственият успех на „драконите“ е от далечната 1966 година, когато в световна квалификация побеждават тогавашния СССР.

В момента силите са доста изравнени, като Уелс дори изглежда по-добре на терена след изиграването на първите два мача от групата. Очертава се здрава битка, в която вероятно ще продължи тенденцията за ниска резултатност и нищо чудно двата отбора да не успеят да се победят

Резултат: 1:1

Дайте вашата прогноза за мача ТУК и спечелете страхотни награди!