Швеция – Белгия, мач от група Е на Евро 2016, стадион „Алианц Ривиера”, Ница, 22,00 часа, съдия Феликс Брих

Вероятни състави: 
Швеция: Исаксон, Линдельоф, Йохансон, Гранквист, Олсон, Ларсон, Шелстрьом, Екдал, Форсберг, Гуидети, Ибрахимович
Белгия: Куртоа, Мюние, Алдервайрелд, Вермаелен, Вертонген, Наинголан, Витсел, Караско, Де Бройне, Азар, Лукаку

Прогноза

Белгийците показаха качествата си срещу Република Ирландия и ще искат да затвърдят добрите впечатления и срещу Швеция. 

Точка ще бъде достатъчна на Червените дяволи за второто място в групата, докато скандинавците ще търсят победата с всички сили, в стремежа да продължат в елиминациите. 

Освен това тяхната суперзвезда Златан Ибрахимович ще иска да удължи кариерата си в националния тим, след като вече обяви, че след края на еврофиналите ще приключи с Трите корони. 

Затова и нападателят ще бъде крайно амбициран да се разпише, след като не го направи в първите две срещи. Очаква се селекционерът Ерик Хамрен да заложи отново на атакуваща формация и Джон Гуидети също да стартира в нападението на шведите. 

В същото време Марк Вилмотс не би трябвало да променя нещо в състава на Белгия, като единствената въпросителна пред него е дали Муса Дембеле ще може да играе, след като лекува контузия в глезена. Опция за позицията естествено е Раджа Наинголан. 

При всички положения класата е на страната на Белгия, но тимът вече показа, че е способен да допуска колебания, така че въпреки ролята си на фаворит, феновете без съмнение трябва да имат една наум. 

Още повече, че съперникът разполага с играч като Ибрахимович. От друга страна обаче, около нападателя няма кой знае какви други индивидуалности, така че Червените дяволи би трябвало да наложат волята си и това да се окаже последният мач на Ибра с жълто-синия екип. 

Резултат: Швеция – Белгия    1:3