Манчестър Сити - Съндерланд, среща от 1-вия кръг на Висшата лига, “Етихад Стейдиъм”, 19:30 часа българско време.

Прогнозата на Gol.bg:

Пеп Гуардиола ще дебютира като мениджър на Манчестър Сити в домакинството на Съндерланд тази вечер на “Етихад”. Бившият наставник на Барселона и Байерн Мюнхен хвърли луди пари на трансферния пазар, като последната му покупка бе за 47.5 млн. паунда, след като преди дни взе Джон Стоунс от Евертън. Очаква се английският национал също да дебютира днес.

Дейвид Мойс пък се завръща на резервната скамейка, след като през миналия сезон беше уволнен от Реал Сосиедад. Мойс замени на поста в Съндерланд Сам Алърдайс, който вече е национален селекционер на Англия. 

Николас Отаменти ще мине късен фитнес тест, за да разбере дали ще бъде на разположение на Гуардиола. Капитанът Венсан Компани е контузен, докато другият централен защитник Елиаким Мангала не е във форма. 

Две от новите попълнения Илкай Гюндоган (коляно) и Лерой Сане (разтежение) също са контузени, докато Нолито и Олександър Зиченко са готови за игра. 

Новите покупки на “черните котки” Аднан Янузай, Пади Макнеър и Доналд Лов попаднаха в групата на Мойс за мача. Янузай ще играе под наем до края на сезона, докато другите двама бяха привлечени с постоянен трансфер. 

Съндерланд ще бъде без един от асовете си Себастиян Ларсон, който ще се възстановява 6 месеца от операция в коляното, докато Лий Кетърмол, Ян Кирхоф и Били Джоунс също отпадат за мача на “Етихад”. 

Статистика 

Манчестър Сити няма загуба в последните си 7 мача от първия кръг на Висшата лига, като печели петте последни. 

Гуардиола е печелил първия си мач като треньор във всеки от последните шест сезона. 

Серхио Агуеро е най-резултатният футболист във Висшата лига за 2016 година - 17 гола в 18 мача.

Джърмейн Дефоу има гол в 15 различни сезона във Висшата лига и може да стане едва осмият играч, разписал се в 16 сезона. 

Дейвид Мойс е на 5-то място сред мениджърите с най-много мачове във Висшата лига - 461 мача, 190 победи, 129 равенства и 142 загуби)

Новият мениджър на Съндерланд е побеждавал  5 пъти Сити на “Етихад” във Висшата лига. От действащите мениджъри само Арсен Венгер (6) има повече. 

Резултат: 2:0