Еспаньол – Реал Мадрид, мач от 4-ия кръг на Ла Лига, 21,45, стадион „RCDE”, съдия Алехандро Ернандес

Групата на Еспаньол: Роберто, Демикелис, Рубен Дуарте, Виктор Санчес, Оскар Дуарте, Херард Рейес, Кайседо, Лео Баптистао, Диего Лопес, Давид Лопес, Хави Лопес, Ернан Перес, Пиати, Диоп, Алваро Васкес, Диего Рейес, Рока

Наказан Хави Фуего

Групата на Реал Мадрид: Касия, Рубен Янес, Краникс, Карвахал, Пепе, Рамос, Варан, Марсело, Данило, Кроос, Хамес, Каземиро, Ковачич, Модрич, Асенсио, Иско, Бензема, Лукас Васкес, Мората

Контузени: Роналдо, Бейл, Навас, Коентрао

Прогноза

Реал Мадрид ще търси рекордната в историята на клуба 16-а поредна победа в първенството без суперзвездите си Кристиано Роналдо и Гарет Бейл, когато излезе срещу Еспаньол в Барселона тази вечер. 

Португалецът е с грип, а уелсецът с лека контузия, която ще им попречи да вземат участие в сблъсъка, но това ще означава шанс за други да покажат качества, а и потенциала на отбора като цяло е вън от съмнение. Затова и опциите пред Зинедин Зидан са достатъчно добри. 

„Разполагам с достатъчно солиден тим, но знаем, че ще бъде трудно. Няма нужда да рискуваме с включването на Кристиано и Бейл, а и аз искам всички футболисти да се чувстват значими и да мога да ги използвам и да разчитам на тях всеки път, когато е необходимо” заяви Зидан. 

Освен това отборът показва достатъчно добра форма, така че френският треньор може да бъде спокоен. Ясно е, че Белите ще бъдат пределно мотивирани да спечелят, за да поставят клубен рекорд и да изравнят най-доброто постижение в историята, което се държи от Пеп Гуалдиола и Барселона отпреди няколко сезона. 

Домакините не започнаха добре и все още са без победа, като все пак завършиха наравно в два от мачовете си, губейки единствено високорезултатния сблъсък на старта срещу Севиля с 4:6. 

Те вкараха във всеки от първите си 3 двубоя, но съответно и получиха във всяка от срещите, което не говори добре за защитата им, която сега ще бъде поставена на сериозно изпитание, въпреки отсъствието на Роналдо и Бейл. 

Реал спечели последните си два мача срещу Еспаньол с по 6:0, като поредните победи над барселонци са вече 8, а последният успех на синьо-белите е от есента на 2007-а, така че нещата не изглеждат никак добре за домакините. 

Резултат: Еспаньол – Реал Мадрид    1:3