Царско село – Левски, мач от 1/16-финалите за Купата на България, стадион: "Локомотив", начало: 16.00 часа

Вероятни състави:

Царско село: Стоянов, Кременлиев, Гуцев, Зюмбулев, Минков, Якимов, Даскалов, Иванов, Рамадан, Ганчев, Божилов

Левски: Чворович, Орачев, Лукин, Сандберг, Сашо Александров, Костадинов, Иванов, Бурабия, Прохазка, Г. Иванов, Адениджи

Прогноза на Gol.bg:

Царско село и Левски за първи път ще играят един срещу друг. Втородивизионният отбор трябваше да приеме "сините" на стадион "Българска армия", тъй като има договорка с ЦСКА-София, но заради мерки за сигурност срещата беше преместена на съоръжението в столичния квартал "Надежда".

Левски безспорно е големият фаворит в сблъсъка, но Царско село има огромна мотивация да се хвърли на 100%. Доста хора от клуба са свързани с ЦСКА, като се започне от собственика Стойне Манолов, мине се през директора Иво Котев и треньора Тодор Янчев и се стигне до част от играчите, които са юноши на "червените". На футболистите на Царско село е обещана и невероятната премия от 100 000 лева, ако успеят да хвърлят голямата бомба срещу Левски.

Треньорът на "сините" Люпко Петрович пък има кадрови проблеми, като аут за мача са капитанът Веселин Минев, Божидар Краев и новото попълнение Илиян Мицански. Очаква се обаче дебют за Левски да направи Галин Иванов, а Сърджан Лукин да запише първи минути след контузия. В стартовия състав ще попадне и позабравеният Симон Сандберг, а Хеан Деса, който също е възстановен от травма, може да се появи на терена след почивката.

От началото на сезона Царско село има две победи във Втора лига, но те са над вторите отбори на Лудогорец (1:0) и ЦСКА-София (2:1), което показва, че тимът не се притеснява от името на съперника си. Левски пък е в серия от пет поредни успеха в Първа лига, което прати отбора на 1-во място в класирането.

Нашата прогноза е, че възпитаниците на Люпко Петрович ще спечелят, макар и в последните години да изпитват сериозни трудности в двубоите за Купата срещу по непретенциозни съперници.

Прогноза: Царско село – Левски 0:2