Швеция - България, среща от група "А" на световните квалификации за Мондиал 2018 в Русия, стадион "Френдс Арена" в Стокхолм 21.45 часа, пряко по Gol.bg.

Последните 10 срещи на Швеция:  Общо 3 победи, 4 равенства и 3 загуби. От тях 2 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 6 домакинства.

Последните 10 срещи на България: Общо 4 победи и 6 загуби. От тях 2 победи и 5 загуби в последните 7 гостувания.

Швеция е изключително неудобен съперник за България. "Лъвовете" са изиграли общо 14 мача срещу "тре кронур", като имат едва 2 победи, 2 равенства и цели 10 загуби. Трябва да се отбележи, че двете наши победи са в първите два мача със скандинавците в европейските квалификации през далечната 1967 година.

След това шведите ни бият постоянно и то с разгромни резултати. Родните ни национали дори нямат гол срещу Швеция вече шест поредни мача, като за последно сме вкарвали на "тре кронур" през далечната 1993 година отново в световна квалификация. 

Вероятни състави: 

ШВЕЦИЯ: Олсен, Лустиг, Гранквист, Линделоф, М. Олсон, Екдал, Хийемарк, Дурмас, Форсберг, Берг, Тойвонен

БЪЛГАРИЯ: Митрев, С. Попов, Александров, Пиргов, Ж. Миланов, Славчев, Дяков, Марселиньо, Г. Миланов, И. Попов, Гълъбинов

ПРОГНОЗА: Изключително труден мач за България, като всички водещи световни букмейкъри предричат лесна победа за домакините. Резултатите от последните срещи между двата отбора, както и моментната форма, също не са на наша страна. От 1967 година Швеция не спира да ни бие и то по категоричен начин.

На фона на допуснатите 7 гола срещу Люксембург и Франция и прогнозите за нови проблеми в защита, прави впечатление сериозният коефициент за три или повече попадения във вратата на Владо Стоянов. Футболистите на Петър Хубчев ще трябва и да чистят срамните си изяви в срещата с Франция, където за цял мач нанесоха едва един удар и това беше дузпата на Мишо Александров.

Дори без Златан Ибрахимович и още няколко от старите звезди на тима Швеция събра 4 точки от първите 2 кръга на квалификациите за Мондиал 2018. А с толкова към момента са Франция и Холандия. Домакините не показват впечатляващ футбол, но определено са константна величина и са от водещите отбори в Европа.

От щаба на домакините са обезпокоени, че трибуните на стадиона ще останат наполовина празни за важния мач, тъй като България не е дразнител. Добрата новина за България и Петър Хубчев преди сблъсъка е, че в състава ни няма кадрови проблеми след мача с Франция. 

В състава на Швеция пък селекционерът Яне Андерсон няма никакви проблеми и ще разчита на най-доброто. Колкото и да не ни се иска ще заложим за твърда победа на Швеция с два гола разлика.

Резултат: Швеция - България 3:1