Милан - Ювентус, среща от 9-ия кръг на Серия "А", стадион: "Джузепе Меаца", съдия: Никола Рицоли, 21:45 часа. Росонерите в момента са на второ място в класирането с 16 точки, докато бианконерите са първи с 21 пункта.

Последните 10 срещи на Милан във всички турнири: Общо 7 победи, 1 равенство и 2 загуби. От тях 3 победи и 1 загуба в последните 4 домакинства.

Последните 10 срещи на Ювентус във всички турнири: Общо 8 победи, 1 равенство и 1 загуба. От тях 5 победи и 1 загуба в последните 6 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 1 победа, гостите имат 7 победи и 2 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Милан имат изиграни 4 срещи, като домакините нямат победа, гостите имат 3 победи и 1 път са завършили наравно.

ПРОГНОЗА: Това е едно от "вечните дербита" в Италия и този мач винаги е бил труден за прогнозиране, назависимо от моментната форма на отборите.

Повечето водещи световни букмейкъри дават солидно предимство на гостите, като коефициентите за победа на Юве са около 1.90, ставката за три точки на домакините се котира на 4.50. Подобен висок коефициент за успех на Милан е отличен за люботелите на залозите.

Червено-черните правят до този момент много добър сезон и посрещат Юве в отлично настроение. Ювентус излиза със самочувствието на лидер в шампионата и е амбициран да нанесе втора загуба за сезона на домакините, които за последно допуснаха 1:2 срещу Интер в градското дерби.

Все пак възпитаниците на Масимилиано Алегри са наясно, че не отиват на разходка в Милано. Серията от девет поредни победи във всички турнири за "Старата госпожа" над Милан може и да бъде прекъсната днес. Аут от състава на домакините са Рикардо Монтоливо, Бертолачи, Матиас Фернандес и Лука Антонели.

През седмицата Юве имаше тежко гостуване на Лион в Шампионската лига и определено сега ще почувства умора. Ругани, Асамоа и Киелини отново няма да могат да вземат участие този уикенд, а Манджукич почти сигурно също ще е извън игра.

Балансът в Серия А на двата отбора е в полза на Милан. Двата тима са изиграли 81 мача помежду си, като в 27 от тях са триумфирали "росонерите", а победите на Ювентус са 21.

Последната победа за Милан обаче е от есента на 2012. Рано или късно домакините трябва да скъсат с негативната си серия в мачовете с Юве и по тази причина ще заложим за победа на Милан.

ПРОГНОЗА: Милан - Ювентус 2:1