Челси – Манчестър Юнайтед, мач от 9-ия кръг на Висшата лига, стадион: "Стамфорд Бридж", начало: 18.00 часа наше време

Вероятни състави:

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Матич, Канте, Моузес, Алонсо, Педро, Азар, Коста

Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Байли, Смолинг, Шоу, Фелайни, Ерера, Йънг, Рашфорд, Погба, Ибрахимович

Гледайте мача пряко тук!

Прогноза на Gol.bg:

Сблъсъкът в Лондон е изключително важен и за двата отбора, защото загубилият ще се отдалечи от челните места, докато победителят ще даде сериозна заявка в борбата за титлата, каквато е целта пред Челси и Юнайтед.

И в двата лагера обаче има сериозни проблеми с контузии. За домакините с травми са Бранислав Иванович, Сеск Фабрегас и Кърт Зума. Оскар и Вилиан пък имат семейни проблеми. На първия почина дядо му, докато на втория майка му и те бяха в родината си Бразилия за няколко дни и не са готови нито психически, нито физически за големия мач. Добрата новина за Антонио Конте е възстановяването на капитана Джон Тери, но ветеранът ще остане на резервната скамейка.

За Юнайтед няма да играят Фил Джоунс и Морган Шнайдерлин, докато Крис Смолинг е под въпрос, но се очаква да стисне зъби и да излезе на "Стамфорд Бридж". Хенрих Мхитарян е готов за игра, след като пропусна последните осем срещи. Арменският национал остана резерва при победата с 4:1 над Фенербахче в Лига Европа, което предизвика гнева му и Жозе Моуриньо едва ли ще го остави безнаказан.

На първо четене обаче най-големият проблем за Юнайтед е свързан с Уейн Руни, който е аут заради мускулна травма. Английският национал обаче се намира в отчайваща форма и дори да беше готов за игра, едва ли щеше да започне титуляр. По-лошата новина за "червените дяволи" е свързана със Златан Ибрахимович. Шведът има голове срещу Челси с екипа на ПСЖ, но след като вкара 4 пъти от първите си 15 изстрела във Висшата лига, той няма попадение в последните си 26 удара.

Мачът ще бъде много специален за Специалния. Той се завръща на този стадион, където постигна едни от най-големите си успехи не само във Висшата лига, но и в кариерата си. Моуриньо обаче няма да се изправи за първи път срещу Челси. През 2010 г. той елиминира "сините" от Шампионска лига с Интер, а впоследствие спечели Ушатата.

Челси пък е един от най-неудобните съперници за Юнайтед в последните години. 20-кратният шампион на Англия е загубил повече мачове във Висшата лига срещу лондончани повече пъти, отколкото всеки друг отбор – 16. Освен това "дяволите" успяха да спечелят само веднъж при последните си 8 визити в столицата, а в другите срещи е записал 3 ремита и 4 загуби.

Нашата прогноза е, че днес гостите отново няма да спечелят, но и няма да има победител, защото двата отбора ще внимават повече да не паднат заради важността на мача.

Прогноза: Челси – Манчестър Юнайтед 1:1