Левски - Черно море, среща от 1/8 финалите за Купата на България, стадион "Георги Аспарухов", 19.00 часа, главен съдия: Волен Чинков.

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Йоргачевич; С. Александров, Сандберг, Пиргов, В. Минев; Костадинов; Нар, Прохазка, Краев, Аниете; Адениджи

ЧЕРНО МОРЕ: Коварж; Сукуп, Станчев, Николов, Венков; Д. Георгиев, Цветков; Секо, Г. Илиев, Коконов; Бакари

Последните 10 срещи на Левски във всички турнири: Общо 8 победи, 1 равенство и 1 загуба. От тях 4 победи и 1 загуба в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Черно море във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните 6 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 8 победи, гостите имат 1 победа и 1 път са завършили наравно. На домашния терен на Левски София имат изиграни 5 срещи, като домакините имат 4 победи, гостите нямат победа и 1 път са завършили наравно.

ПРОГНОЗА: Това е дербито на 1/8 финалите за Купата на България. На "Герена" пристига Черно море с треньор Георги Иванов-Гонзо, което е предпоставка за здрав сблъсък и много неизвестности. По принцип Левски се води фаворит, но в този мач може да се случи всичко и в крайна сметка "моряците" да триумфират, както го направиха през май 2015 година, когато с човек по-малко изтряскаха "сините" с 2:1 и грабнаха трофея.

Именно Левски е един от любимите съперници на Черно море в този турнир. През последните 10 години „зелено-белите“ на два пъти изхвърлиха столичния гранд от надпреварата в тази фаза. През 2009-а „моряците“ разбиха 26-кратния шампион на България с 4:1 във Варна, а 3 години по-рано „сините“ отново капитулираха в морската столица след 2:3 с продължения.

Сега наставникът Георги Иванов няма никакви кадрови проблеми и ще излезе с всичко най-добро срещу бившия си отбор. Въпреки очаквания труден мач Иванов взе решение тимът му да не набляга върху изпълнението на дузпи по време на последната тренировка.

Гонзо има три загуби (две като треньор и една като футболист) с Левски срещу Черно море, но сега е амбициран да спечели с "моряците". На „Герена“ новият старши треньор Елин Топузаков възнамерява да даде шанс на бранителя Симон Санберг.

Шведът се появи като резерва при успеха над „Берое“ с 2:0 в събота, а сега се очаква да започне като титуляр предвид травмите на Виктор Генев и Александър Александров. Повечето прогнози сочат за здрава битка и трудна победа на Левски, но ние ще заложим за успех на "моряците" и триумф на Гонзо насред "Герена".

Резултат: Левски - Черно море 1:2