Уест Бромич – Манчестър Сити, мач от 10-ия кръг на Висшата лига, „Дъ Хоуторнс“, 17,00 часа, съдия Лий Мейсън

Групата на Уест Бромич: Фостър, Майхил; Ниом, Олсон, Доусън, Еванс, Макоули, Галоуей, Флечър, Морисън, Филипс, Брънт, Фийлд, Гарднър, Маклейн, Шадли, Леко, Рондон, Робсън-Кану

Наказан: Якоб
В лоша физическа форма: Бераино

Групата на Манчестър Сити: Браво, Кабайеро; Сабалета, Компани, Стоунс, Отаменди, Клиши, Коларов, Гюндоган, Фернандо, Фернандиньо, Де Бройне, Навас, Силва, Сане, Стърлинг, Нолито, Агуеро, Ихеаначо

Контузени: Саня, Делф
Под въпрос: Компани, Сабалета, Де Бройне

Прогноза

Намиращ се в най-лошата серия в кариерата си, Пеп Гуардиола със сигурност ще се надява Манчестър Сити да прекъсне поредицата от 6 мача без победа във всички турнири, на терена на Уест Бромич. 

Гражданите не са печелили вече повече от месец, а и вече в нападение не изглеждат чак толкова впечатляващо, след като вкараха едва 5 гола в тези срещи и в три от двубоите не съумяха да отбележат. 

Гуардиола твърди, че продължава да се учи и че тези трудности ще направят отбора му по-силен в бъдеще, а статистиката със сигурност му дава надежди, че лошата поредица ще бъде прекъсната. 

Сити спечели последните си 9 мача срещу Албиън и 12 от предишните 13, като единствено не успя да победи противника си при 0:0 в края на декември 2011-а година. Последният триумф на домакините е отпреди 8 години. 

Хората на Тони Пюлис остават трудни за преодоляване и са с най-силната защита във втората половина на таблицата, като са получили само 10 гола до момента, което със сигурност им дава надежди, че ще вземат нещо от мача. 

Вчера стана ясно, че наставникът е подновил договора си с клуба, което ще накара играчите да опитат да го зарадват с добра игра. Статичните ситуации ще бъдат основно оръжие в атака без съмнение, тъй като до момента 7 от 10-те си гола, отборът е вкарал след такива положения, включително и 5 след корнери. 

Привличането на Насер Шадли също се оказа отлично, защото халфът е бил замесен в 6 от попаденията на отбора си и затова гостите ще трябва да внимават много. За Сити едва ли ще има много промени в състава, като дори и Де Бройне да не може да играе, опциите пред Пеп са достатъчно добри. 

Серхио Агуеро се надява да прекъсне лошата си серия, тъй като не е вкарвал в 8 поредни двубоя за клуба и страната си, което също е една от причините за лошата серия на отбора. 

Въпреки всичко шансовете на Сити изглеждат по-добри. Уест Бромич наистина е труден за преодоляване, но срещу себе си хората на Тони Пюлис ще имат тим решен на всяка цена да прекъсне лошата си поредица. 

Резултат: Уест Бромич – Манчестър Сити    1:2