България – Беларус, мач от 4-ия кръг на група А на световните квалификации, ст.: "Васил Левски", начало: 19.00 часа

Вероятни състави:

България: В. Стоянов; С. Попов, А. Александров, В. Божиков, П. Занев; И. Чочев, С. Дяков, С. Славчев; А. Тонев, И. Попов, Г. Миланов
Селекционер: П. Хубчев

Беларус: Хутор; Палицевич, Поляков, Филипенко, Шитов; Кендиш, Маевский; Савицкий, Хлеб, Нехайчик; Корниленко
Селекционер: А. Хацкевич

София, ст.: "Васил Левски"
Съдия: Щефан Клоснер (Швейцария)

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

България приема Беларус в мач от 4-ия кръг на група А на световните квалификации. Двата отбора са с нищожни шансове да се класират на шампионата на планетата в Русия през 2018 г., защото в групата са още Франция, Швеция и Холандия, които са големите фаворити. Именно заради това този мач изглежда директна битка за 4-то място, което ще ни постави в по горна урна при следващия жребий.

Това ще бъде и официален дебют на новия селекционер Петър Хубчев пред родна публика, след като предните му две срещи бяха гостувания – 1:4 от французите и 0:3 от шведите. Освен това спецът за първи път сам избра на кои футболисти да разчита, тъй като за визите в Париж и Стокхолм повиквателните бяха изпратени от предшественика му Ивайло Петев.

Хубчев върна в националния отбор Николай Михайлов и се очаква той да започне титуляр, защото Владислав Стоянов се намира в слаба форма. Сред избраниците му е и капитанът на Амкар Петър Занев, който в Русия беше преквалифициран на централен защитник и довечера ще стартира на същата позиция.

До него се очаква да започне бранителят на Левски Александър Александров, а в атака Хубчев възнамерява да заложи на Георги Миланов и Александър Тонев по крилата, докато Ивелин Попов ще действа на върха.

В състава на Беларус пък има седем играчи от кошмара на Левски и Литекс – БАТЕ Борисов, сред тях е и бившият халф на Арсенал и Барселона Александър Хлеб. Днешният ни съперник показа, че се намира в добра форма, след като по-рано в квалификациите измъкна 0:0 от Франция в Минск, а преди няколко дни победи с 1:0 като гост Гърция в контрола. Бившата съветска република в последно време демонстрира, че не се страхува да играе като гост и може да се похвали с победи над Словакия, Ирландия и Норвегия.

В София обаче Беларус има четири загуби от четири мача, като за последно двата отбора играха на "Васил Левски" в проверка през 2014 г., когато "лъвовете" се наложиха с 2:1 с голове на Георги Миланов, който и сега е в състава ни, и на Владимир Гаджев.

Нашата прогноза е, че България ще спечели с кански мъки пред обидно малко публика на пъпа на столицата ни.

Прогноза: България – Беларус 1:0