Евертън – Арсенал, мач от 16-ия кръг на Висшата лига, „Гудисън Парк“, 21,45 часа, съдия Марк Клатънбърг

Групата на Евертън: Стекеленбург, Колман, Фунес Мори, Уилямс, Бейнс, Бари, Гей, Клевърли, Ленън, Миралас, Лукаку, Роблес, Холгейт, Джагиелка, Баркли, Маккарти, Овиедо, Деулофеу, Валенсия

Контузени: Боласие, Бешич

Групата на Арсенал: Чех, Оспина, Бейерин, Дженкинсън, Холдинг, Габриел, Кошчелни, Гибс, Монреал, Елнени, Коклен, Джака, Чембърлейн, Йозил, Уолкот, Айоби, Санчес, Жиру, Акпом, Мейтланд-Найлс, Райн-Аделед

Контузени: Мустафи, Рамзи, Уелбек, Мертезакер, Дебюши, Касорла

Прогноза

Арсен Венгер добре знае важността на предстоящия празничен период и се надява, че неговият Арсенал ще започне серията от мачове по най-добрия начин срещу сриващия се напоследък Евертън. 

Той обаче е наясно, че подобни съперници са изключително опасни и е сигурен, че на „Гудисън Парк“ няма да бъде никак лесно за лондончани, които изостават на 3 точки от лидера Челси. 

Арсенал обаче играе отлично навън и няма загуба далеч от дома от март – вече в 12 поредни мача, а освен това серията без поражение в Лигата достигна 14 срещи. Като добавим и това, че в последните 18 двубоя срещу Карамелите столичани паднаха само веднъж, феновете им защо да бъдат оптимисти. 

Евертън показва сериозен спад в представянето си напоследък и с една победа в 10 мача се смъкна на 9-о място в класирането. Отборът получава редовно голове и Роналд Куман вероятно ще направи някои промени сред титулярите, като е много вероятно да стартират Баркли, Ленън и Валенсия. 

„Трябва ни победа и то веднага. Необходимо е да сме отдадени, защото е ясно, че с един успех в 10 мача сме в лоша форма“ заяви холандецът, който все пак може да се похвали, че неговите отбори (Аякс, ПСВ, АЗ и Саутхемптън) са в серия от 5 поредни срещи срещу Венгер – 3 победи и 2 равни. 

Това, че двубоят е във вторник обаче, също е добре за гостите, които не са губили във втория ден от седмицата вече 10 години, като записаха 10 победи и 7 равни оттогава. 

Алексис Санчес отново ще води атаката и при всички положения Арсенал изглежда с по-добри шансове за победа. Мърсисайдци обаче не са за подценяване и ако лондончани не успеят да си решат мача по-рано, спокойно могат да се окажат в ролята на Манчестър Юнайтед, който допусна късен гол и не успя да спечели. 

Резултат: Евертън – Арсенал    1:2