Левски – Нефтохимик, мач от 12-ия кръг на Първа лига, стадион: "Георги Аспарухов", начало: 17.30 часа

Групата на Левски за мача:

Вратари: Боян Йоргачевич, Иван Чворович

Защитници: Сърджан Лукин, Александър Александров, Димитър Пиргов, Сашо Александров, Виктор Генев, Мики Орачев, Ивайло Найденов

Халфове: Роман Прохазка, Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Мехди Бурабия, Франсис Нар, Хеан Деса, Божидар Краев, Антонио Аниете

Нападатели: Бабатунде Адениджи, Илиан Мицански

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Левски ще търси задължителна победа при домакинството си на Нефтохимик, за да не допусне още по-сериозно изоставане от лидера и шампион Лудогорец. В момента разликата между двата отбора е шест точки, но разградчани са с мач по-малко.

За днешния двубой треньорът на "сините" Елин Топузаков няма да може да разчита на капитана си Веселин Минев. Неговото място като десен защитник ще заеме Виктор Генев или Мики Орачев, а Божидар Краев най-вероятно ще измести Антонио Аниете от титулярния състав. Испанецът има лека контузия и едва ли ще се рискува със здравето му.

Христо Янев няма сериозни кадрови проблеми и ще заложи на всичко най-добро, с което разполага. Атаката ще поведе бившият нападател на Левски Венцислав Христов, от по-задна позиция ще му помага юношата на "сините" Мариян Огнянов. По фланговете ще действат Емануил Манев и Иван Вълчанов, който през септември вкара фантастичен гол във вратата на Боян Йоргачевич.

Тогава обаче бургазлии загубиха с 1:2 на "Лазур" с два гола на Роман Прохазка от дузпи. Победният удар от бялата точка беше в 93-ата минута на мача и с него Нефтохимик пропусна отличен шанс да сложи край на серията от 11 поредни загуби от Левски (вече 12).

За последно "шейховете" не паднаха от този съперник през 2002 г., когато срещата край морето завърши без победител – 1:1. Оттогава столичани са пълен господар в мачовете между двата отбора, а от 1999 г. Нефтохимик има едва два отбелязани гола на стадион "Георги Аспарухов". Последните две срещи на "Герена" пък завършиха с разгромното 6:0 за домакините.

Общият баланс помежду им 19 успеха за Левски, 4 равенства и 6 победи за Нефтохимик при голова разлика 63:27. Най-често срещаният резултат е 1:0 – 6 пъти (пет за "сините" и един за бургазлии), а след това е 3:0 (четири пъти за Левски и един път за Нефтохимик). Нашата прогноза е, че днес този резултат ще се повтори отново.

Прогноза: Левски – Нефтохимик 3:0