Престън - Арсенал, среща от ФА Къп на Англия, стадион: "Дийпдейл", Съдия: Робърт Мадли, начало 19.30 часа.

Последните 10 срещи на Престън във всички турнири: Общо 4 победи, 4 равенства и 2 загуби. От тях 1 победа, 3 равенства и 1 загуба в последните 5 домакинства.

Последните 10 срещи на Арсенал във всички турнири: Общо 6 победи, 1 равенство и 3 загуби. От тях 2 победи, 1 равенство и 2 загуби в последните 5 гостувания.

ПРОГНОЗА: Първият шампион на Англия Престън Норт Енд приема един от лидерите във Висшата лига Арсенал в двубой от ФА Къп. Разликата между двата клуба е цяло едно ниво на английския футбол, но моментното състояние на "артилеристите" не е особено добро и можем да станем свидетели на изненада.

Престън спечели с 1:0 гостуването си на Бъртън Албиън в понеделник. Момчетата на Саймън Грейсън се намират в средата на таблицата в Чемпиъншип сравнително далеч от зоната за плейофи.

С оглед на това Престън ще хвърли всичко в мача с Арсенал, който реално може да осмисли сезона за снежнобелите. Джърмейн Бекфорд е наказан за тази среща, докато Калъм Уудс и Джон Уелш са с контузии за Престън.

Арсенал стигна до равенство 3:3 при гостуването си на Борнемут. Артилеристите наваксаха изоставане от 3 гола и стигнаха до точка на Дийн Корт, която обаче ги оставя далеч от лидерите в класирането. Арсенал няма право на подценяване в мача срещу Престън, тъй като може да се лиши от единствения реален шанс за трофей през тази година.

Играта на Арсенал определено започна да страда от средата на декември и това доведе до напускането им от Топ 4 и битката за първото място вече изглежда мираж. "Артилеристите" загубиха на два първи в последните си 5 кръга, а в гостуване нямат успех вече в 3 срещи.

Една от причините за спада на тима е напълно характерна за клуба в последните години - многото контузии и липсващи играчи. Санти Касорла и Матьо Дебюши продължават да се лекуват в лазарета, докато състоянията на Месут Йозил, Дани Уелбек и Мертезакер са подобрени, но едва ли ще се рискуват този уикенд със здравето им.

Проблемът за Венгер е, че и Кошчелни, Коклен, Белерин, Кийран Гибс и Тео Уолкът също са под въпрос, а Мохамед Елнани замина за националния си отбор за Африканската купа на нациите.

Проблемите на артилеристите в отбрана ни карат да смятаме, че Престън има какво да ни покаже на Дийпдейл и е много вероятно да видим доста гола в двубоя между двата отбора.

Този отбор на Престън може да не е сред най-силните в Чемпиъншип, но при всички положения е способен да поднася големи изненади, така че „артилеристите“ трябва да подходят внимателно към предстоящото гостуване на „Дийпдейл“.

Всичко това ще им даде пълно поле за изява в предстоящия двубой, който до известна степен може да се определи и за най-важният им през целия сезон.

Резултат: Престън Норт Енд - Арсенал: 2:1