Херта - Байерн Мюнхен, среща от 21-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Олимпиащадион", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Хумелс, Мартинес, Лам, Бернат, Рафиня
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Видал, Робен, Кимих, Коста, Ренато, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер
Контузени: Боатенг, Рибери

Можете да гледате мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Шампионите се изправят срещу един от любимите си противници, печелейки всяка една от последните 11 срещи, без да допуснат нито едно попадение в последните пет от тях. 

В исторически план мюнхенци също имат осезаемо предимство, налагайки се цели 38 пъти в изиграните 63 двубоя, при едва девет поражения от тяхна гледна точка. Головата разлика е изцяло в полза на най-успешния германски клуб - 149:68. Това прави по 2.4 вкарани гола средно на мач.

Байерн спечели 25 от последните 27 възможни точки и се намира в прилична поредица, особено като се вземе под внимание и гръмката победа с 5:1 над Арсенал в Шампионската лига от сряда.

От настоящите футболисти на двата тима Ариен Робен е безспорен голмайстор №1 в сблъсъка с осем попадения. Повече голове от него срещу "старата дама" е вкарал само митичният снайперист Герд Мюлер - 19.

По-впечатляващото при Робен е, че той е изиграл само седем мача срещу този противник, печелейки всеки един от тях. Томас Мюлер е още по-успешен, защото от 11 мача срещу Херта има само победи.

Момчетата на Пал Дардай са най-силният домакин в Бундеслигата (8 победи и едно поражение в 9 мача, средно по 2.7 точки на мач), допускайки само четири попадения във въпросните срещи.  

Байерн има повече спечелени точки (25) у дома, но в 10 изиграни срещи. В същото време момчетата на Карло Анчелоти са безспорно най-добрият гост и е в серия от пет поредни победи навън.

 

Резултат:  Херта - Байерн Мюнхен 0:2