Берое – Левски, мач от 24-ия кръг на Първа лига, Стара Загора, начало: 15.00 часа

Вероятни състави:

Берое: Перниш, Тенев, Георгиев, Василев, Зехиров, Като, Райнов, Карачанаков, Божилов, Цонев, Мапуку

Левски: Кръстев, Александров, Лукин, Яблонски, Костадинов, Бурабия, Нар, Краев, Прохазка, Адениджи

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Берое в ужасяваща серия от четири поредни загуби след старта на Първа лига и ново поражение днес, може да коства главата на треньора Ферарио Спасов. Преди миналия кръг Левски се намираше в същото положение, но после дойде успеха с 2:1 над ЦСКА-София, което укроти обстановката на "Герена".

В Стара Загора обаче "сините" не се чувстват никак комфортно и в последните четири мача имат четири загуби – два пъти по 1:0 и два пъти по 2:1. Статистиката в цялото съперничество между Берое и Левски под Аязмото показва 16 успеха за столичани, 17 загуби и 17 равенства. В общия баланс обаче Левски има тотално превъзходство – 53 победи, 27 равенства и 20 загуби.

Ферарио Спасов има и кадрови проблеми преди днешния мач. С наказания са Иво Иванов, Веселин Пенев и Карлос Охене, а Георги Динков и Матеас Делич са контузени. Николай Митов пък няма да може да разчита на Симон Сандберг и Боян Йоргачевич, но капитанът Веселин Минев и Антон Огнянов се завръщат съответно след травма и изтърпяна санкция за натрупани картони.

Днешният мач ще бъде по-специален за Митов. Той ще търси реванш от Берое за загубения финал за Купата на България през 2013 г. след изпълнение на дузпи. Тогава Левски се бори за дубъл, но по ръководството на Митов остана с празни ръце и сега той ще се опита да заличи част от черното петно. Нашата прогноза обаче е, че едва ли ще успее.

Прогноза: Берое – Левски 1:0