Черно море – Левски, мач от 26-ия кръг на Първа лига, Каварна, начало: 17.30 часа наше време

Вероятни състави:

Черно море: Дюлгеров; Сукуп, С. Станчев, Николов, Венков; Паланков, А. Цветков; Балджийски, Г. Илиев, Коконов; Кузма
Треньор: Георги Иванов

Левски: Кръстев; Прохазка, Лукин, Яблонски, В. Минев; Г. Костадинов, Бурабия; Нар, Краев, Аниете; Адениджи
Треньор: Николай Митов

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

Черно море приема Левски в Каварна в среща от последния кръг на редовния сезон в Първа лига.

Треньорът на "моряците" Георги Иванов няма да може да разчита на контузения Бакари и в негово отсъствие атаката ще поведе Кузма. В състава на гостите има далеч по-сериозни кадрови проблеми. Аут е твърдият титуляр в халфовата линия Джереми де Ноойер, който се завърна с контузия след мачовете на националните отбори, от сметките на Николай Митов отпада и Амаду Сукуна. Това означава, че Бабатунде Адениджи със сигурност ще поведе атаката на "сините", зад него ще действа Антонио Аниете.

Това ще бъде трети сблъсък между двата отбора през сезона, като предните два бяха на стадион "Георги Аспарухов". Левски спечели с 1:0 в Първа лига, но преди това Черно море изхвърли столичани от Купата на България след драматичен успех с 3:2 след продължения.

Легендата на Левски Гонзо пък ще се изправи са 8-ми път в кариерата си срещу 26-кратния шампион на България като треньор на варненци. В досегашните сблъсъци във всички турнири той има 2 победи, 2 равенства и 3 загуби и днес ще се опита да изравни статистиката.

Иванов и Митов за първи път ще се изправят един срещу друг като треньори. Те имат съвместен престой на "Герена", когато бившият нападател още беше действащ футболист. Това беше през сезон 2008/09, когато Левски за последно спечели титлата, а с основна заслуга беше именно таранът, който вкара редица решаващи голове. Този следобед обаче двамата ще забравят за 90 минути приятелството си.

Нашата прогноза е, че няма да има победител в мача между Черно море и Левски.

Прогноза: Черно море – Левски 1:1