Здравейте, читатели на Gol.bg. Представяме ви отново нашата рубрика – "Жени говорят за футбол", която този път е посветена специално на Шампионската лига.

В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на ниво Шампионска лига и ще дават своите прогнози за всеки един мач от преките елиминации на турнира. Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки.

След финала в началото на юни ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда. Както е известно, трите дами премериха сили и по време на мачовете от Евро 2016, когато Ваня Симонска грабна първото място.

Ето и техните прогнози за днешните 1/4-финали-реванши:

Деси:

Барселона – Ювентус

Ювентус не е Пари Сен Жермен и развръзка, като в предишния осминафинален реванш на Барселона, не очаквам. Този път шансовете за героичен подвиг и обрат след 0:3 от първата среща са значително по-малки. „Каталунците“ продължават да демонстрират сериозни колебания в играта си, а както посочих преди седмица Ювентус е точно на другия полюс – изключително стабилен и целеустремен. Факт е, че Барселона има домакинско преимущество днес, но на мен ми се струва почти невероятно да пречупят до такава степен защитата на Юве. Барселона е в серия от 15 домакински победи и е напълно вероятно днес да стигнат до 16-та, но не с цената на крайно класиране. Вярвам, че отборът, който ще продължи на пред, е този на Ювентус.
Резултат: 2:1

Монако – Борусия Дортмунд

Преди седмица прогнозирах победа за Борусия, но това преди бруталната атака по автобуса на тима часове преди срещата. Този атентат със сигурност повлия на изхода от двубоя, който бе отложен с по-малко от 24 часа и считания за изненадващ успех на Монако с 3:2. Всички в лагера на Борусия бяха единодушни, че не са имали време да излязат от шока и стреса и на това се дълги поражението. Не знам доколко са успели да се отърсят от преживяното, но дортмундци не са отбор, който лесно се предава. Въпреки това, мисля че им бъде много трудно да стигна до успех с повече от два гола и да не допуснат такъв във вратата си, за да продължат напред. Особено на чужд терена. Вярвам обаче, че ни очаква нов резултатен мач и голове и в двете врати.
Резултат: 2:2

Ваня:

Барселона – Ювентус

Барселона ще се опита отново да направи чудо и да елиминира Ювентус по подобие на ПСЖ, но в случая се съмнявам да разбие една от най-стабилните защити. Освен това Ювентус се намира в отлична форма и едва ли ще допусне повече от един гол. Също така считам, че бианконерите дават сериозна заявка не просто за класиране напред, а и за достигане на финал.
Резултат: 1:2

Монако – Борусия Дортмунд

Монако направи страхотни мачове до момента в Шампионска лига, а срещу Дортмунд постигна успех макар и при така стеклите се обстоятелства. Монегаските се представят силно като домакин и въпреки кадровите си проблеми, според мен, ще спечелят двубоя.
Резултат: 2:0

Вели:

Барселона – Ювентус

Барселона ще се опита да постигне нов подвиг, като този срещу ПСЖ. Ювентус обаче се слави с изключително силна защита, има едва два допуснати гола в целия турнир до момента и не очаквам каталунците да направят нова историческа вечер, въпреки че са надъхани до краен предел.
Резултат: 2:1

Монако – Борусия Дортмунд

Двата отбора са изключително силни в атака и със слаби защити. Доказателство за това е не само първият мач, който французите спечелиха с 3:2, но и цялото им представяне през сезона до момента. Очаквам отново да има много голове и французите да се класират в следващата фаза.
Резултат: 3:2

Класиране:

1. Десислава Джерманска – 15 точки

2. Ваня Симонска – 13 точки

3. Велислава Миланова – 12 точки