Барселона - Осасуна, мач от 34-тия кръг на Примера дивисион, стадион “Ноу Камп”, 20:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Треньорът на Барселона Луис Енрике предупреди играчите си, че ги чака поредният тежък мач и победата в “Ел Класико” няма да значи нищо, ако не я затвърдят довечера. Каталунците смълчаха “Бернабеу” с 3:2 след два гола на Лео Меси и сега са на първо място в класирането с равен брой точки с Реал Мадрид. Столичани обаче имат мач повече. 

“Мачовете ни до края на сезона са по-опасни, особено срещу отборите, които са близо до дъното”, заяви Луис Енрике, който все още се надява на хеттрик от титли в Испания, преди да си тръгне през лятото. 

“Надявам се да видя “Ноу Камп” изпълнен с хора, които ни подкрепят, така както беше във всички мачове през сезона. Победата на “Бернабеу” беше важна, но тя беше добре изработена с последователни действия на всички. Победихме като отбор”, каза още треньорът на Барса. 

Каталунците ще бъдат отново без наказаната си звезда Неймар, което означава, че мястото му най-вероятно отново ще заеме Пако Алкасер. 

Треньорът на Осасуна Петар Василиевич пък призова играчите си да не се плашат от големия противник. “Трябва да излезем на терена и да не показваме страх. Знаем срещу какво ниво ще се изправим. Знаем, че Барселона е много динамичен отбор и играе много добре”, заяви Василиевич. 

Осасуна ще бъде без централния си защитник Никола Вуядинович. Бившият играч на ЦСКА има мускулен проблем и ще бъде заменен от Иван Маркес. Под въпрос е вратарят Салваторе Сиригу, който има проблем в рамото. 

Защитникът Мигел Флано поднови тренировки, но може би е твърде рано да се завърне в игра, докато крилото Алекс Беренгер и халфът Раул Лое продължават възстановяването си. 

Осасуна ще играе с третите си екипи заради изискване на телевизията, която предава мачовете. На оранжевите фланелки ще бъде изписано “#OsasunaNuncaSeRinde” или “Осасуна никога не се предава”.

Резултат: 3:1