Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед, отложена среща от Висшата лига, стадион "Етихад", 22:00 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора: 

Манчестър Сити: Браво, Компани, Отаменди, Клиши, Навас, Фернандиньо, Туре, Сане, Де Бройне, Стърлинг и Агуеро

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Бейи, Блинд, Валенсия, Дармиан, Ерера, Фелаини, Мхитарян, Лингард, Йънг и Рашфорд

Прогноза на Gol.bg:
Днешната среща има изключително важно значение и за двата тима. При успех на "червените дяволи" те ще изместят своя противник от мястото му в челната четворка и могат да го изхвърлят окончателно от първите четири и да го лишат от участие в Шампионската лига.

Предимството на домакините обаче е, че Юнайтед има изключително много кадрови проблеми в днешната среща и ще бъде без контузените Смолинг, Джоунс, Мата, Рохо, Ибрахимович и Погба.

Освен това Валенсия и Ерера са под въпрос.

Домакините от своя страна ще бъдат без Силва и Гюндоган, докато Агуеро е под въпрос до последно, но все пак бразилската перла Габриел Жесус е на линия и попадна в групата. 

Последният път, когато тези два тима се срещнаха в четвъртък, в мач от Висшата лига, бе през 1991 година, когато Юнайтед постигна разгромна победа с 5:0 след хеттрик на Канчеласкис.

Моуриньо не е успял да спечели нито една от последните си четири срещи срещу този противник на ниво Висша лига и има 2 ремита и 2 загуби срещу "гражданите".

Тази негативна серия за него идва, след като преди това спечели шест поредни срещи с "гражданите" между декември 2005 година и февруари 2014 година. 

Освен това статистиката показва сериозно предимство за Гуардиола в срещите между двамата. Пеп има 8 успеха срещу Моу и едва 4 загуби, а ремитата между двамата са 6 на брой. 

С оглед на сложната ситуация в състава на гостите нашата пргоноза е домакински успех с 1:0.

Аргументите са на лице. Сити прави много слаб сезон и няма шанс за нито един трофей, а с оглед на това едва ли ще пропусне да удари осакатения Юнайтед и да си запази мястото в топ 4. Гостите пък имат ясната идея да гонят Шампионска лига чрез спечелване на трофея в Лига Европа, което ще бъде доста по-лесна задача за тях, особено като се има на предвид, че вече са на 1/2-финал.

Прогноза: Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:0