Монако – Ювентус, първи 1/2-финален мач от Шампионска лига, ст.: "Луи II", начало: 21.45 часа наше време

Вероятни състави:

Монаков: Субашич; Дирар, Жемерсон, Глик, Менди; Б. Силва, Моутиньо, Бакайоко, Лемар; Фалкао, Мбапе
Под въпрос: Сидибе, Бакайоко
Аут: Бошилиа, Карило
Треньор: Леонардо Жардим

Ювентус: Буфон; Д. Алвеш, Бонучи, Киелини, А. Сандро; Пянич, Маркизио; Куадрадо, Дибала, Манджукич; Игуаин
Под въпрос: няма
Аут: Кедира, Пяца, Ругани
Треньор: Макс Алегри

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Монако и Ювентус излизат в директен спор за мечтан финал в Шампионска лига. Това ще е сблъсък между едно от най-добрите нападения в турнира срещу най-добрата защита. Монегаските са вкарали над 2,5 гола в последните си 7 срещи и от офанзивната им мощ си изпатиха Манчестър Сити на Пеп Гуардиола и Борусия Дортмунд.

От другата страна обаче "бианконерите" имат едва две допуснати попадения във вратата на най-добрия страж на планетата Джанлуиджи Буфон. Италианският хегемон е като стена отзад и това си пролича най-ярко при сблъсъците срещу Барселона на MSN – 3:0 и 0:0. За капак "бианконерите" не са допуснали гол в последните си 5 срещи в турнира и са спечелили 17 от последните си 22. Французите обаче са страхотен домакин и са в серия от 11 поредни победи на "Луи II" във всички турнири.

Също така е интересно да се спомене, че торинци са били на 1/2-финал 11 случая и са отпадали едва 3 пъти, докато балансът на Монако е 1:1. През 2003 г. французите играха финал, загубен с 0:3 от Порто на Жозе Моуриньо. Тези статистики са гаранция за зрелищен и оспорван мач довечера.

Историята обаче е изцяло на страната на Юве. Двата отбора за втори път се изправят в тази фаза на Шампионска лига. Първият е от сезон 1997/98, когато "черно-белите "печелят първия мач в Торино с 4:1 и губят реванша с 2:3. На финала обаче "бианконерите" падат с 0:1 от Реал Мадрид, а интересното е, че сега "кралете" са с единия крак в Кардиф, след като снощи разбиха с 3:0 Атлетико Мадрид на "Сантяго Бернабеу".

През 2015 г. Юве и Монако се срещнаха в 1/4-финалите на турнира. Италианците спечелиха първия мач у дома с 1:0 с гол на Артуто Видал от дузпа, а реваншът в Кралството завърши без голове. Тогава за Монако игра Димитър Бербатов, който обаче не успя да помогне на отбора си.

Сега двата отбора са много променени и Макс Алегри няма да може да разчита на наказания Сами Кедира. Неговото място на терена ще заеме "белият дроб" на "старата госпожа" Клаудио Маркизио. Леонардо Жардим пък може да използва си най-добри футболисти, след като Тимуе Бакайоко се възстанови.

Нашата прогноза е, че по-големият опит, по-голямото самочувствие на Юве, както и колебливата защита на Монако, ще са решаващи фактори за крайния победител в сблъсъка.

Прогноза: Монако – Ювентус 1:2