Левски – Лудогорец, мач от 33-ия кръг на Първа лига, стадион: "Георги Аспарухов", начало: 20.00 часа наше време

Вероятни състави:

Левски: Кръстев, С. Александров, Ал. Александров, Яблонски, Огнянов, Пиргов, Бурабия, Адениджи, Краев, Нар, Ст. Иванов
Треньор: Николай Митов

Лудогорец: Ренан, Василев, Моци, Паломино, Саша, Анисе, Кампаняро, Вандерсон, Марселиньо, Кафу Кешеру
Треньор: Георги Дерменджиев

Гледайте мача на живо тук!

Прогноза на Gol.bg:

На пръв поглед дербито между Левски и Лудогорец е без значение. Мачът обаче е далеч по-важен за "сините", отколкото за разградчани, които отдавна спечелиха шестата си поредна титла. 26-кратният шампион на България ще се опита да се пребори с ЦСКА-София за 2-то място в Първа лига, което гарантира участие в Лига Европа. 3-ият в крайното класиране пък може да играе бараж за място в надпреварата. Но това ще стане при условие, че Ботев Пловдив победи Лудогорец на финала за Купата на България.

Наред с това Левски иска да се превърне в отбора с най-много победи над Лудогорец в първенството. До момента "сините" имат четири успеха над този съперник. По този показател столичани са равни с Литекс, който единствен може да се похвали с равен баланс срещу разградчани в елита – 4 победи, 4 равенства и 4 загуби. Тук обаче не влизат мачовете на ловчанлии срещу Лудогорец през сезон 2015/16, които бяха анулирани заради скандалното изваждане на "оранжевите" от групата. До момента Левски има 4 успеха, 3 ремита и 10 поражения срещу Лудогорец в "А" група и Първа лига.

Столичани имат предимство над "орлите" на мачовете на "Георги Аспарухов". Във всички турнири Левски е с 4 домакински успеха, равенствата са 2, а Лудогорец си е тръгвал 3 пъти като победител от "Герена". Интересното е, че в 3 от случаите "сините" са печелили след 90-ата минута – през 2013 г. с гол на Станислав Ангелов (92), през 2015 г. за Купата с попадение на Антонио Аниете (91) и последната среща помежду им в София с точен изстрел на Божидар Краев (91).

За днешната среща Николай Митов отново има кадрови проблеми. Капитаните Веселин Минев (контузен) и Роман Прохазка (наказан) са аут, Амаду Сукуна не успя да се възстанови от травма. Очаква се атаката на Левски отново да поведе талантът Станислав Иванов, а в титулярния състав да има още двама юноши – вратарят Николай Кръстев и Божидар Краев, който да действа в по-задни позиции от обичайното. Извън групата отново останаха Аниете Сърджан Лукин, Георги Костадинов и Джереми де Ноойер, които са сигурни напускащи след края на сезона.

Георги Дерменджиев също има известни проблеми, което ще наложи Лукас Саша да започне като десен защитник, а отляво ще действа Александър Василев. В предни позиции обаче треньорът на Лудогорец ще може да разчита на атомното си бразилско трио Джонатан Кафу, Марселиньо и Вандерсон, а на върха ще действа голаджията Клаудио Кешеру.

Нашата прогноза е, че днес няма да има победител, но и двата отбора ще отбележат голове.

Прогноза: Левски – Лудогорец 1:1