Маритимо - Ботев Пловдив, среща-реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа, стадион "Ещадио дос Барейрос", начало 21.00 часа. Първата среща в България завърши 0:0.

Последните 10 срещи на Маритимо във всички турнири: Общо 3 победи, 5 равенства и 2 загуби. От тях 3 победи, 3 равенства и 1 загуба в последните 7 домакинства.

Последните 10 срещи на Ботев Пловдив във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. От тях 3 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните 5 гостувания.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК

Вероятни състави:

МАРИТИМО: Шарлес, Бебето, Мартинс, Сантос, Жуниор, Шен, Гамбоа, Беса, Пикети, Валенте, Пинто

БОТЕВ: Чворович, Панов, Генев, Димов, Минев, Меледже, Балтанов, Бризола, Косоко, Стоянов, Виана

ПРОГНОЗА: Днес канарчетата излизат за рекорд в Европа в реванша с Маритимо от третия квалификационен кръг за Лига Европа. При успех жълто-черните за първи път ще стигнат до четвърти съперник в евротурнирите. Досега най-много в една кампания те са изигравали по 6 мача, като това се е случвало още на два пъти преди сегашната.

Първият двубой в Бургас бе тактическо надлъгване и логично завърши без попадения. Канарчетата имаха своите шансове, но те бяха твърде малко. Тогава Ботев даде и свидна жертва. Лидерът на отбора Тодор Неделев получи контузия през второто полувреме и бе принудително сменен. Той не успя да се възстанови за реванша, въпреки че пропусна мача с ЦСКА.

Вчера националът не отпътува с жълто-черните за остров Мадейра. Почти сигурно готов за игра ще е другият офанзивен състезател с проблеми - Фернандо Виана. Омар Косоко пък ще изиграе последния си двубой за отбора.

За домакините аут са дълготрайно контузените – Газарян и Балде, но тимът вече е свикнал с тяхната липса. Липсата на Неделев ще се отрази на играта на Ботев в офанзивен план. Маритимо пък не показа почти нищо в предни позиции в първия двубой, така че напълно логично е отново да няма много попадения. Нашата прогноза е равенство и продължаване на Ботев напред в турнира.

РЕЗУЛТАТ: Маритимо - Ботев 1:1